Getin Noble Bank Group of Companies deschide in Romania o sucursala Noble Securities afaceri romania

etichete afaceri:
finantele  repozitionarea  honoris  platforma  chevron  divizia  armour  tanarul  100g  raul  lia  bucure  sejururi  activewater  familie  pag  actri  coupe  gedliamp;#269;ka  deciziei  dificila  cetateanu  uzura  risipa  oan  xii  625  baxuri  electrofun  surse 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Getin Noble Bank Group of Companies deschide in Romania o sucursala Noble Securities

sursa: www.smartfinancial.ro
Getin Noble Bank Group of Companies, grup financiar European cu linii de business in retail banking, private banking, fonduri de investiţii, pieţe financiare, consultanţă financiară şi imobiliară, leasing şi asigurări, face un prim pas pe piaţa romanească deschizand la Bucureşti o sucursală a casei sale de brokeraj Noble Securities.

Getin Noble Bank Group of Companies şi Getin Holding - grupuri de origine poloneză, “inrudite” ca business şi acţionariat majoritar- au avut in ultimii ani o expansiune greu de egalat, atat pe piaţa de origine, cat şi la nivel Sud-Est European, marcand achiziţii şi/sau fuziuni de amploare. Companiile sunt listate la Bursa de la Varşovia, iar Getin Holding a fost inclusă in 2008 in WIG20, indicele bursier polonez care cuprinde cele mai mari 20 de firme.

Getin Noble Bank operează sub două branduri: Getin Bank (retail banking) şi, respectiv, Noble Bank (private banking). Din grupul Getin Noble Bank fac parte, de asemenea, companiile Noble Securities (casă de brokeraj), Noble Funds (fonduri de investiţii), Getin Leasing (companie de leasing), Open Finance (consultanţă financiară), Home Broker (intermedieri imobiliare şi de credite imobiliare) şi Open Life (asigurări de viaţă). La randul său, Getin Holding deţine companii in Polonia (banca pentru IMM-uri Idea Bank, firma de consultanţă financiară PDK, alte firme in domeniile leasing, asigurări etc), Rusia (banca Kubanbank şi firma de leasing Carcade), Belarus (Sombelbank), Ucraina (Idea Bank Ukraine).

“Pieţele trec prin etape deloc uşoare la nivel European; cu toate acestea, grupul nostru a crescut continuu in ultimii ani. Anul trecut, de exemplu, grupul nostru financiar a achizitionat două bănci, una in Polonia, cealaltă in Rusia, a realizat numeroase alte investiţii pentru dezvoltarea firmelor componente şi totuşi, in final, am realizat un profit net consolidat de 480 milioane EUR (Getin Noble Bank şi Getin Holding). Cu acest istoric, lansarea pe piaţa din Romania a sucursalei Noble Securities era un pas firesc in extinderea regională. Am reuşit să construim o echipă puternică la Bucureşti, care va susţine tranzacţionarea prin platforma noastră online şi luăm in calcul extinderea gamei de produse şi servicii in viitor”, a arătat Czcibor Dawid, CEO Noble Securities.

Noble Securities (numită iniţial Dom Maklerski Polonia Net) a fost infiinţată in 1994, fiind una dintre primele case de brokeraj din Polonia. În 2008, compania a fost achiziţionată de Getin Holding, iar din 2012, ca urmare a unei reorganizări interne, Noble Securities a fost inclusă in Getin Noble Bank Group of Companies.

Noble Securities este acreditată de organismul de profil din Polonia, precum şi de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare din Romania (CNVM). Conform reglementărilor CNVM, fondurile clienţilor nu părăsesc teritoriul Romaniei şi sunt depozitate intr-un cont bancar separat de cele ale companiei. În plus, conform Depozitarului Naţional al Poloniei, clienţilor Noble Securities le este garantat un plafon minim de 19.000 EUR per client.

Noble Securities oferă investitorilor peste 200 de instrumente financiare pe care aceştia le pot tranzacţiona prin intermediul platformei Noble Markets. În Polonia, Noble Securities este implicată in emisiuni de acţiuni, tranzacţii cu certificate de emisii CO2 şi certificate “verzi” etc. “Noble Securities se lansează in Romania intr-o primă etapă cu platforma Noble Markets, care permite tranzacţionarea directă online a cca 200 de instrumente financiare- Contracte pentru Diferenţa (CFDs) pe piaţa forex, mărfuri, acţiuni internaţional şi indici bursieri. Pentru etapele următoare, luăm in calcul introducerea pe piaţa romanească a altor instrumente financiare, intrarea ca SSIF pe Bursa de Valori Bucureşti etc “, a precizat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a Noble Securities.

Noble Markets are la bază platforma Meta Trader (4 şi 5), una dintre cele mai cunoscute şi “prietenoase”. Pentru deschiderea unui cont real in platforma Noble Markets, suma minimă necesară este de 2.000 lei sau echivalent EUR. Conturile demonstrative pot fi deschise oricand de către cei care doresc să işi exerseze sau să-şi perfecţioneze sistemul de tranzacţionare.

“Piaţa romanească de profil are un mare potenţial, iar <<apetitul>> pentru tranzacţionarea pe pieţele financiare abia a fost puţin stimulat... Altfel spus, avem destul de muncă, dar in maxim 3 ani Noble Securities va fi lider de piaţă, pe o piaţă in creştere”, a arătat Victor Safta.

Casa de brokeraj Noble Securities face parte din grupul financiar European Getin Noble Bank Group of Companies, cu activitate in retail banking, private banking, fonduri de investiţii, pieţe financiare, consultanţă financiară şi imobiliară, leasing şi asigurări. La randul său, Getin Holding deţine bănci, companii de leasing şi asigurări, precum şi alte companii in domeniul financiar in Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi Romania. Getin Noble Bank Group of Companies şi Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “inrudite” ca business şi acţionariat majoritar. Acţionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor in Ştiinţe Economice.

În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obţinut un profit net de 250 milioane EUR.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată şi autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din Romania se află inclusiv sub supravegherea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzacţiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, acţiuni, indici bursieri şi mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzacţii in marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzacţii cu o valoare mai mare decat suma alocatat. Atunci cand se tranzacţionează in marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atat caştigurile, cat şi pierderile potenţiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzacţii de 1.000 EUR blocand in contul de tranzacţionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).