GE Energy a primit un contract de aproape 1 miliard de dolari pentru un proiect energetic in Algeria afaceri romania

etichete afaceri:
calculati  sabrini  eurial  volumelor  colectiva  wti  boehringer  nasterea  adi  vinuri  diversi  exigentele  extrasalariale  grupe  stabilire  grivitei  avanzada  vazut  adapta  invitatiei  dolce  alonso  echivalent  rossa  pranz  transart  neocasa  main  ciment  caracterul 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

GE Energy a primit un contract de aproape 1 miliard de dolari pentru un proiect energetic in Algeria

sursa: www.smartfinancial.ro
O noua instalatie electrica dotata cu tehnologia GE bazata pe turbine cu gaz clasa F va contribui la satisfacerea necesitatilor energetice in crestere rapida din estul Algeriei, in momentul punerii sale in functiune, la sfarsitul anului 2011.

Compania de energie electrica algeriana Shariket Karhaba Koudiet Eddraouch Spa, care detine Sonelgaz si Sonatrach, a acordat un contract companiei GE si partenerului sau de consortiu, firma de inginerie spaniola Iberdrola Ingenieria y Construccion, pentru construirea centralei electrice Koudiet Eddraouch din provincia El-Tarf, la 700 kilometri est de Algiers.

Contractul GE este estimat la o valoare de aproximativ 635 milioane € (aproape 1 miliard USD). Mai mult, GE se afla in proces de semnare a unui contract de prestare servicii pentru lucrarilor de intretinere si furnizarea pieselor de schimb pe o perioada de 20 de ani.

Se preconizeaza ca noua instalatie va produce 1.200 megawati de energie, ceea ce va permite cresterea capacitatii instalate de generare actuale din Algeria cu aproximativ 18 procente. Fiind una dintre cele mai mari centrale electrice cu ciclu combinat din regiune, proiectul va contribui la satisfacerea necesarului de electricitate al Algeriei, care creste in prezent intr-un ritm de peste sapte procente pe an, conform Comisiei de reglementare in domeniul electric pentru gaze. În total, GE a furnizat aproximativ 70% din turbinele cu gaz care functioneaza in prezent in Algeria.

"Suntem foarte multumiti de faptul ca tehnologia noastra a fost aleasa pentru acest proiect care va juca un rol semnificativ in satisfacerea necesitatilor energetice viitoare ale Algeriei", a declarat Ricardo Cordoba, presedinte GE Energy pentru Europa de Vest si Africa de Nord. Sonelgaz Production de Electricite, Kahrama SpA si Shariket Kahraba Skikda genereaza peste 7.900 megawati putere. Conform Ministerului algerian al Energiei si Mineritului, necesarul energertic al acestei tari va ajunge la 14.000 megawati pana in 2010, odata cu cresterea continua a economiei tarii.

"Astazi, Sonelgaz are placerea de a anunta achizitionarea unui numar suplimentar de turbine cu gaz, precum si incheierea unui contract de intretinere pe termen lung care deserveste intreaga flota de turbine cu gaz aflate in functiune in Algeria. Printre avantajele acestui acord pe termen lung se numara instalatiile cu o mai buna eficienta si fiabilitate, precum si costuri de intretinere controlate, toate acestea fiind posibile datorita increderii pe care o avem in relatia pe care am dezvoltat-o cu partenerul nostru si in cele mai noi tehnologii create de GE", a declarat Douadji Kinane, CEO, Sonelgaz Manufacturing.

"Acest recent contract incheiat in Algeria ilustreaza accentul pe care il punem pe acoperirea cererii globale de energie, prin furnizarea de solutii tehnologice de cea mai inalta clasa," a declarat Steve Bolze, Presedinte si CEO al Diviziei GE de generare energie electrica din Schenectady, N.Y. "Turbinele noastre extrem de eficiente din clasa F le ofera clientilor o platforma de generare a energiei electrice extrem de fiabila si performanta".

Flota de turbine cu gaz din clasa F instalate de GE a depasit 23 de milioane de ore de functionare comerciala la nivel mondial, ceea ce situeaza GE in pozitia de lider in domeniul experientei practice in tehnologia avansata din clasa F.

GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii de productie si distributie a energiei, cu venituri de 22 miliarde USD in anul 2007. Avand sediul central in Atlanta, Georgia, GE Energy este activa in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectoarele carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare; in domeniul resurselor regenerabile cum ar fi apa, energia eoliana, energia solara si biogazul, precum si al altor combustibili alternativi.

Parte a GE Infrastructure, GE Energy pune la dispozitie resursele si experienta sa pentru a le oferi clientilor sai solutii energetice eficiente, ecologice si de incredere. Multe dintre produsele GE Energy stau sub semnul ecomagination, initiativa corporativa a GE, ce are drept scop promovarea agresiva pe piata de noi tehnologii care sa ii ajute pe clienti sa raspunda provocarilor dure din domeniul protectiei mediului.

GE este Imaginatia la Lucru - o companie de tehnologii, medii si servicii diversificate, concentrata pe rezolvarea unora dintre cele mai dificile probleme la nivel mondial. Cu o oferta solida de produse si servicii in domenii precum motoare de aeronave, productie de energie, tehnologii de prelucrare a apei si de securitate, dar si imagistica medicala, finantare pentru companii si persoane fizice, precum si continut media, GE deserveste clienti in peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati in intreaga lume.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©