Fundatia eMAG - proiecte pentru educatie: Noua ne Pasa, Hai la Olimpiada, 140 de batai pe minut afaceri romania

etichete afaceri:
balul  alocat  caile  bovan  epson  cumparaturilor  licentiati  edita  anunţa  furat  spus  priceperea  cinematografe  medicamente  borodi  gui  loweamp;partners  filmului  prodal  mentenan  gastronomie  dreptul  immelt  pr  culori  cagri  unu  plus  australia  ariel 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Fundatia eMAG - proiecte pentru educatie: Noua ne Pasa, Hai la Olimpiada, 140 de batai pe minut

sursa: www.smartfinancial.ro
Fundația eMAG deschide 14 centre afterschool la sate, 14 centre de pregătire pentru performanță in marile orașe și lansează primul proiect de promovare a orelor de educație fizică in cinci școli din București, pană la finalul lui 2017. Acțiunile vor fi implementate in cadrul celor trei programe desfășurate de Fundația eMAG: Nouă ne Pasă, Hai la Olimpiadă! și 140 de bătăi pe minut.

20 de centre afterschool la sate

Rata de părăsire timpurie a şcolii in Romania este de 18%, in mediul rural fiind de circa două ori mai mare decat in mediul urban. Pentru a contribui la reducerea acestui fenomen, Fundația eMAG a lansat programul educațional de centre afterschool Nouă ne Pasă (NNP), prin care le oferă elevilor din comunități defavorizate sprijinul necesar pentru a-și continua studiile.

„Rezultatele de pană acum ne motivează să dezvoltăm acest proiect și vom include alte 14 școli din mediul rural in programul Nouă ne Pasă. În anul școlar 2017-2018, centrele de afterschool NNP vor funcționa in 20 de localități rurale și vor sprijini cel puțin 800 de copii să nu abandoneze școala, pregătindu-i in același timp pentru a promova examenul de Evaluare Națională”, declară Adina Călăfăteanu, Project Manager Fundația eMAG.

Fundația eMAG a deschis primele șase centre afterschool NNP in septembrie 2016, in șase localități rurale din cinci județe (Prahova, Buzău, Neamț, Teleorman și Constanța). Cei 251 de copii incluși, in prezent, in proiect beneficiază de servicii de educație remedială, de consiliere și de rechizite.

36 de centre de pregătire pentru performanță la matematică, informatică și fizică

Deși nivelul mediu de pregătire al elevilor este in scădere, in Romania există o comunitate numeroasă de copii capabili pentru performanță la cel mai ridicat nivel. Pentru a-și atinge cu adevărat potențialul, este nevoie ca aceștia să aibă un cadru favorabil pregătirii, sub indrumarea unor dascăli cu vocație. Prin programul Hai la Olimpiadă!, Fundația eMAG urmărește să faciliteze intalnirea dintre profesorii foarte buni din sistem și copiii care doresc să facă performanță la matematică, fizică și informatică, oferind condiții optime pentru pregătire și un cadru motivant atat pentru copii, cat și pentru profesori.

„În anul școlar precedent, in județele in care funcționează centrele Hai la Olimpiadă!, 70% dintre elevii calificați la Olimpiadele Naționale s-au pregătit in cadrul acestora. Rezultatele sunt concludente și ne motivează să ducem mai departe proiectul, cu ajutorul acelor profesori foarte buni care incă există in școala romanească.

Intenționăm să avem acoperire națională in cațiva ani și sper ca un efect secundar al demersului nostru să fie revitalizarea acestei comunități acum restranse de dascăli dedicați și foarte pricepuți. Fără această investiție in oameni valoroși, nu vom putea vorbi despre o creștere reală a nivelului general de pregătire”, declară Tudor Vlad, Președintele Fundației eMAG.

În anul școlar 2017-2018, Fundația eMAG iși propune extinderea programului cu incă 14 centre de performanță la nivel național, ajungand la 36 in total. Acestea vor funcționa in 20 de orașe din țară și cel puțin 5.380 de elevi vor beneficia de pregătire in cadrul lor.

În prezent, aproape 3.300 de elevi se pregătesc gratuit la matematică, informatică și fizică in cele 22 de centre de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! din Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Targu Mureș și Timișoara, ghidați de 290 de profesori de elită.

Programe de antrenamente de alergare pentru elevi la orele de sport din 5 școli

„Înțelegem educația ca pe un demers prin care copilul se transformă intr-un adult puternic, activ și responsabil, iar deprinderea de a face mișcare in mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă a acestui proces de formare. Ne dorim ca prin proiectele de educație pentru sport susținute de 140 BPM să convingem de aceste lucruri cat mai mulți copii, părinți și profesori de sport”, declară Tudor Vlad.

Programul 140 de bătăi pe minut (BPM) iși propune să le reamintească tuturor celor responsabili de formarea actualei generații de copii: părinți, profesori, antrenori despre importanța practicării sportului și avantajele unui ritm de viață echilibrat. Cu acest obiectiv, 140 de bătăi pe minut susține evenimente de alergare și triatlon pentru copii și adulți care cultivă și promovează principii de viață echilibrată, apropiere de natură și dezvoltare armonioasă.

În completarea parteneriatului cu aceste evenimente, Fundația eMAG lansează anul acesta un proiect pilot de promovare a sportului in școli, prin care iși propune să ajute profesorii să-i incurajeze și să ii motiveze pe copii să participe la orele de educație fizică și mai departe la activități sportive extrașcolare. Proiectul va fi implementat incepand din luna martie in cinci școli din București și presupune alcătuirea unui program de antrenamente pentru copii in vederea participării la concursuri organizate de profesori in parteneriat cu programul 140 de bătăi pe minut.

Fundația eMAG și-a inceput activitatea in 2012 și susține școala din Romania prin programe care facilitează accesul la o educație completă pentru elevi și studenți, asigurand-se că aceștia iși vor exploata corect potențialul, iși vor găsi locul in societate și vor deveni profesioniști și cetățeni model.