Evolutia preturilor medii solicitate pentru apartamentele din Capitala: diferente mai mari intre centru si zonele marginase afaceri romania

etichete afaceri:
g5900  premierea  profero  tehnologiile  realestateromtelecomro  ochelari  14  chineze  grafic  modulului  processing  nikolai  imobilizarilor  excedentul  zvi  transilvaniei  ogilvy  retailer  godja  segarra  j75  adrevolutionro   napolitane  112  auditati  carier  palpabil  cutiilor  reincarcare  pintea 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Evolutia preturilor medii solicitate pentru apartamentele din Capitala: diferente mai mari intre centru si zonele marginase

sursa: www.smartfinancial.ro
Diferenta intre preturile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu si premium al Capitalei si preturile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginase s-a adancit in ultimele 12 luni, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decat pretul solicitat pentru apartamentele situate in zonele mărginase. În luna august a acestui an, pretentiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu si premium au rămas aceleasi, insă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginase au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferenta dintre preturile solicitate pe cele două segmente distincte de piată a crescut intr-un an cu peste 20%, pană la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, in august, preturile solicitate au inregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preturi mai mici cu 1.000 de euro, atat pentru apartamentele din centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, cat si pentru cele din zonele mărginase. Asadar, preturile medii solicitate in august pe cele două segmente de piată s-au mentinut la aceeasi distantă inregistrată in luna precedentă.

În timp ce preturile solicitate au consemnat o usoară scădere in august fată de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecută, proprietarii au scos pe piată un număr total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decat in iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vanzare, 1.692 sunt situate in centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, iar 1.947 se află in zonele mărginase. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a inregistrat o crestere importantă, de 75,96%.

HomeFinders este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată in 2011, firma reuneste o echipă de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului.