Europa trebuie sa raspunda hotarat provocarilor crizei datoriilor publice - analiza afaceri romania

etichete afaceri:
climatice  servers  librarie  provenit  cum  nextcap  availability  master  carti  povesteste  cogny   jeep  uitate  styrenics  clinicile  listarii  recordurilor  pescarilor  strangere  automobil  aniversare  24022009  na  forester  maturi  combustibililor  hanover  kombat  necantaririi  rx 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Europa trebuie sa raspunda hotarat provocarilor crizei datoriilor publice - analiza

sursa: www.smartfinancial.ro
In lipsa unor măsuri ferme, criza datoriilor publice pornită in Europa riscă să destabilizeze intreaga lume, după cum au avertizat oficiali de pe ambele maluri ale Atlanticului, iar ultima reuniunea G20 de la Paris a ajuns la concluzii similare, reprezentanti ai Canadei, Japoniei, Marii Britanii ingrosand randurile celor care asteapta o decizie cuprinzătoare din partea Europei la summit-ul din 23 octombrie.

În grupul complex al hotărarilor care trebuie luate se afla trei directii: restabilirea increderii in sistemul financiar european prin recapitalizarea băncilor, clarificarea problemei datoriei Greciei prin stabilirea procentului de pierdere suportat de sectorul privat si, respectiv, construirea de fortificatii pentru evitarea contagiunii inspre Italia si Spania, prin utilizarea Fondului de Stabilitate Financiara EFSF.

Marele subiect de dezbatere il constituie suma din imprumuturile acordate Greciei de către sectorul privat (in principal de către bănci europene) care nu va mai fi rambursată in final: lupta stransă este in plină derulare, liderii europeni vizează procente de 40-60%, in timp ce băncile refuză pentru moment un procent peste 30%.

"În cele din urmă, sectorul privat ar putea fi fortat să accepte pierderi de peste jumătate din banii acordati statului grec. Aceasta ar face necesară promisiunea fermă de a asigura măcar 200 miliarde Euro aport de capital pentru băncile europene implicate. Pentru a confirma in plus că valul de emotie nu afectează pietele datoriilor Italiei si Spaniei- gigantice in raport cu cea a Greciei- fondul EFSF ar putea oferi garantii pentru cei care decid să imprumute aceste două state. Pachetul final ar putea fi anuntat pe 23 octombrie, iar asteptările sunt deja mari", a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

Economia europeană este deja intr-o fază de incetinire, dar o parte dintre vesti au arătat că este totusi posibil ca o noua recesiune să fie evitată. Actiunea hotărată de restructurare a datoriei Greciei- dublată de un efort de recapitalizare masiv- ar putea reconstrui o parte din increderea pierdută de pietele financiare. Împreună cu o politică monetară mai relaxată- atat in Europa, cat si in SUA- economia ar putea inregistra o recuperare in 2012.

"Pentru Romania, solutionarea crizei europene este foarte importanta: depindem de zona Euro prin legături comerciale si financiare si suntem direct interesati in depăsirea fazei de criză. Un plan credibil ar ajuta foarte mult la revenirea la normalitate si ar stabiliza tările dezvoltate din Europa, piata noastra esentiala de export, făcand posibilă expansiunea economiei locale cu cel putin 2% in 2012, in timp ce Leul ar putea inregistra din nou o lejeră tendintă de apreciere, intr-un palier timp mai lung. Pe de altă parte, lucrurile ar sta cu totul altfel daca nu sunt oferite semnale coerente si daca liderii politici europeni dezamăgesc : sectorul bancar european ar fi supus la mari tensiuni, iar economia reală ar suferi din nou un recul greu de suportat de către majoritatea romanilor", a precizat Victor Safta.

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj infiintată in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată si monitorizată de institutiile locale care reglementează pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers actionează ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piată de instrumente derivate- Contracte pentru Diferentă (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de mărfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzactionează instrumente derivate pe piata extrabursieră, decontările tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piată (institutii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactionează lunar un volum ce depăseste 25 miliarde Euro (in marja). Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.

Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).