Euro se clatina in fata valutelor emergente - editorial Tradeville afaceri romania

etichete afaceri:
conformare  simplificat  esitronic  metru  lungul  sprinter  satelit  aus  cladirile  proza  22999  prelungirea  contraventie  viralul  abandonat  dopul  succesiune  belfort  scriitorilor  biletului  profero  gandit  polaris  textile  sponsorizarea  birman  luxoase  ajaccio  evadarea  francului 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Euro se clatina in fata valutelor emergente - editorial Tradeville

sursa: www.smartfinancial.ro
Primele ore ale acestei saptamani au repus euro in defensiva. O serie de oficiali ai Rezervei Federale au adus vineri in discutie perspectiva abandonarii graduale a abordarilor monetare ultra-relaxate reactivate la mijlocul anului trecut. Iar in weekend, formatiunea politica al carei lider este actualul cancelar german, Angela Merkel, a pierdut o runda importanta de alegeri regionale in Baden-Wuerttemberg.

Dar pentru moneda unica europeana suportul vine inca din perspectiva majorarii dobanzii cheie la urmatoarea sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene, programata pentru 7 aprilie. Iar sambata, Reuters a relatat ca institutia pregateste o noua facilitate care va asigura lichiditate bancilor pentru o perioada mai lunga de timp.

Euro nu pierde teren doar in fata dolarului american, ci si in fata unor valute emergente precum dolarul australian si dolarul neo-zeelandez. Pietele emergente performeaza din nou mai bine decat cele dezvoltate, si fenomenul este vizibil inclusiv via EUR/AUD si EUR/NZD.

In schimb, moneda unica europeana se apreciaza in fata lirei sterline. Saptamanile recente au aratat ca Banca Centrala Europeana este pozitionata cu cel putin un pas inaintea Bancii Angliei in incercarea de a combate presiunile inflationiste. Cu datele observabile acum, cred ca aprecierea euro in fata lirei sterline va continua.

Aparent in alta ordine de idei, ma gandesc inca la oportunitatea probarii scenariului unor noi aprecieri ale cotatiilor pietelor emergente, plecand de la premisa ca bancile centrale corespondente au devenit ceva mai pro-active in lupta contra inflatiei.

Miercuri 30 martie, de la ora 18:30, va avea loc un nou webinar macro-global Tradeville. Pentru detalii si inscriere, consultati site-urile Tradeville sau TradevilleFX.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005