Euro continua sa se aprecieze - editorial Tradeville afaceri romania

etichete afaceri:
raliu  alimentatii  5  bli  philadelphia   argintul  stagiu  nepotismul  creaiva  kappes  coatings  4440  spider  kyritsis  accepte  sfaturile  b2b  sasha  albalact  editorialelor  performante  exporta  miscari  culturii  videochat  momentul  lectii  everyone`s  corespunzatoare  consumam 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Euro continua sa se aprecieze - editorial Tradeville

sursa: www.smartfinancial.ro
In ciuda optimismului de la Lisabona, exista o buna sansa ca Portugalia sa cedeze curand si sa solicite oficial un sprijin financiar de urgenta. Guvernul socialist minoritar nu mai poate conta pe sprijinul opozitiei, si probabil ca acesta va fi pretextul pe care cabinetul Socrates il va invoca pentru accesarea "EFSF" („European Financial Stability Facility” - mecanismul de asigurare a stabilitatii financiare a zonei euro creat in primavara anului trecut).

Contrar consensului, insa, nu cred ca evenimentul va avea efecte negative severe asupra monedei unice europene. De fapt, inabilitatea cursului EUR/USD de a se aprecia intr-o maniera mai impulsiva se leaga printre altele de faptul ca Portugalia inca nu a cedat. Cand se va intampla, una din incertitudinile zonei euro va disparea de pe radar - lasand loc perceptiei unei dislocari majore intre abordarile monetare din zona euro si cele afisate in prezent in alte economii importante (Statele Unite, Japonia, Australia, Noua Zeelanda si chiar Regatul Unit). Dislocare accentuata cu atat mai mult de criza nipona.

De altfel, moneda unica europeana ramane rezilienta in fata altor valute majore desi contextul curent este marcat de o serie de circumstante si premise negative: interventia militara internationala in Libia, o criza nucleara in Japonia, lichidari fortate brutale ale pozitiilor investitorilor pe o serie larga de piete financiare internationale, cifre macro chineze tot mai modeste, tensiuni in pietele bondurilor guvernamentale grecesti, irlandeze si portugheze. Sunt curios cum va reactiona moneda unica europeana daca investitorii isi vor muta atentia asupra premiselor pozitive.

In privinta Spaniei, nu cred ca aceasta va ceda - nu acum. Daca ne uitam la cum au performat recent bondurile guvernamentale locale, devine tot mai vizibil ca Spania nu mai este luata „la pachet” cu Portugalia, Irlanda si Grecia. Pur si simplu, pietele financiare direct vizate nu sunt indicative pentru o apocalipsa care sa disloce o miza atat de importanta precum este Spania.

Pentru un timp, Spania este salvata. Din nefericire, tocmai asta este problema. Fara o criza de proportii monumentale, motivatia generatiei Merkel / Sarkozy de a corecta deficientele structurale ale zonei euro va scadea considerabil.

Miercuri 23 martie de la ora 18:30 va avea loc un nou webinar macro-global Tradeville. Pentru detalii si inscriere consultati site-urile Tradeville sau TradevilleFX.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005