Dolarul american ramane vulnerabil afaceri romania

etichete afaceri:
vizionate  alature  tester  tricou  nectarurile  oscileaza  beneficiarilor  csaka  incheierii  zgunea  reform  tonuri  moderata  diagnosticarea  computerul  iberic  participa  role  gsm  avon  growth  seriale  semnificatia  eviti  incurajare  programelor  noii  castigatorilor  filmului  jeremie 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Dolarul american ramane vulnerabil

sursa: www.smartfinancial.ro
Cu datele observabile la acest moment, percep ca dolarul american ramane vulnerabil unei continuari a deprecierii generalizate cel putin intr-un orizont scurt de timp.

In ton cu alte burse internationale de actiuni, piata americana continua sa afiseze noi maxime ale anului pe fondul unei volatilitati extrem de modeste. La sfarsitul saptamanii trecute, un nou minim record al ratei LIBOR pe 3 luni in dolari americani a afisat o valoare sub cea a ratelor atasate francului elvetian si yenului japonez.
Aceste premise incurajeaza puternic speculatiile globale „carry trade” finantate pe seama dolarului american - ceea ce acutizeaza presiunile de vanzare afectand moneda americana.

In legatura cu mentinerea unui pariu pe termen mai lung impotriva dolarului american, insa, trebuie sa mentionez din nou ca nu mai percep aceleasi caracteristici rezonabile de risc vs. castig potential comparativ cu cele atasate ipotezei lansate la inceputul lunii aprilie privind posibilitatea unei deprecieri generalizate a monedei americane.
Mihai Nichisoiu, Analist piete internationale, Tradeville S.A.

SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

Tradeville, Unirii 19, bl 4B, Bucuresti, tel: (021) 336 93 25, fax: (021)336 92 33Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005