Documentatia completa de listare a Fondului Proprietatea a fost depusa la BVB afaceri romania

etichete afaceri:
kuga  dominant  thinking  cheltuielile  marcat  bovan  industria  services]  softuri  tamplarie  angajamentului  generatia  adoptare  intabulare  exp  hoverkart  intreruperea  lentilele  urban  ibr  vitezei  yorktest  anc  subventionat  tripsta  bucurosi  pelco  aparuta  indrumarul  semestru 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Documentatia completa de listare a Fondului Proprietatea a fost depusa la BVB

sursa: www.smartfinancial.ro
Solicitarea de admiterea la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB a Fondului Proprietatea a trebuit realizata, conform OUG 81/2007, modificata de Legea 142/12.07.2010, in maxim 90 de zile lucratoare, de la data inregistrarii Fondului la CNVM, deci pe 23 decembrie 2010.

Consortiul condus de Raiffeisen Capital Investment a castigat licitatie pentru intermedierea listarii FP in 6 septembrie, cand ramasesera doar 74 de zile pana la termenul limita de 23 decembrie. Prospectul a fost finalizat si depus la CNVM spre aprobare in 3 decembrie 2010.

Asadar, Consoriul RCI - ING - BRD a conceput si redactat acest prospect complex de 922 de pagini in doar 59 de zile lucratoare.

Dana Mirela Ionescu, Presedinte si Director General Raiffeisen Capital Investment, a declarat: “Multora le era frica ca nu ne incadram cu Prospectul in termenul strans de 90 de zile…noi l-am scris in 59 de zile si am oferit mult mai multe informatii decat cerintele legale. Sincer, experienta noastra din IPO-urile anterioare a fost un element cheie in aceasta reusita remarcabila.”

Presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a declarat cu aceasta ocazie: “A fost un mandat extreme de complex, nu doar din prisma timpului scurt, cat mai ales din prisma complexitatii emitentului. Aceasta reusita a fost posibila datorita calitatii echipei implicate si a experientei locale si internationale. Suntem mandri ca am putut contribui la inca un proiect important pentru piata de capital romaneasca”.

“Intentia Consortiului a fost sa expunem valoarea Fondului si pentru aceasta am decis sa oferim informatii mult peste cerintele legale, in pofida termenului extrem de scurt. Prospectul este public de 2 zile si cred ca s-a putut constata complexitatea informatiilor si detaliile in care am intrat. In cele 922 de pagini investitorii pot gasi, pe langa informatii despre Fond, profilele detaliate pentru 41 de companii reprezentand 90% din NAV-ul Fondului, precum si descrierea restului de 42 de companii mai mici din portofoliu. Acest grad de detaliu intr-un timp asa de scurt nu ar fi fost posibil fara dedicatia si profesioanlismul Franklin Templeton, managerul Fondului Proprietatea, dar si ale consultantului nostru juridic Schoenherr si Asociatii”, a subliniat Dana-Mirela Ionescu, directorul general al RCI.

"Cred ca listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucuresti va reprezenta un moment de cotitura pentru piata de capital din Romania si un semnal pentru investitorii institutionali”, a spus Daniel Pocorea, director general Piete de Capital, BRD-Groupe Societe Generale.

Narcisa Oprea, Partner Schoenherr si Asociatii a declarat: “Este un proiect de pionierat, un proiect cu satisfactii profesionale, un proiect care desi asteptat de cinci ani de zile s-a realizat cu eforturi in numai trei luni”.

“Listarea Fondului Proprietatea are toate datele pentru a schimba fundamental piata de capital romaneasca. Nu numai ca va mari masiv free-floatul BVB, dar este probabil ca investitorii care vor investi in Fond sa investeasca si in alte companii listate, ceea ce va antrena piata romaneasca.” a spus James Daniel Stewart, vicepresedintele Raiffeisen Bank responsabil de trezorerie si piete de capital.

Raiffeisen Capital & Investment (RCI) este banca de investitii a grupului Raiffeisen in Romania. In ultimii ani, RCI s-a afirmat ca liderul necontestat al pietei primare, coordonand cele mai importante oferte publice initiale de pe piata locala.

RCI este de asemenea unul din actorii de top pe piata secundara, situandu-se pe locul 2 in 2010 (11 luni), cu o cota de piata de 10,61%, in crestere fata de o cota de piata de 7,07% in 2009.