Danone - afaceri in scadere cu 5% in 2013 afaceri romania

etichete afaceri:
funizate  estimarile  indutria  supravietuire  accentuata  donatie  ghencea  granini  quocirca  foile  magazinosaurus  petrescu  conturi  impozanta  asumate  electronici  monitorizeaza  playere  joase  supervizare  mccann  lanseze  redd`s  611  fame  argint  gmbh  austriaca  corr  credem 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Danone - afaceri in scadere cu 5% in 2013

sursa: www.smartfinancial.ro
Veniturile Danone Romania au depăsit 481 milioane lei in 2013, in usoară scădere cu 5% in comparatie cu anul anterior. “Suntem lider pe piata romanească a iaurturilor si ne asteptam la această usoară descrestere in 2013. Consumul nu a inregistrat o revenire anul trecut, consumatorii rămanand prudenti si cheltuind mai putin, si, in plus, am avut un impact nefavorabil din evolutia preturilor la materii prime si a hedging-ului financiar. Chiar si in aceste conditii, rezultatele operationale au fost pozitive, continuand de-a lungul anului strategia de investitii pe termen lung in Romania. Am adus noi produse consumatorilor si am continuat să dezvoltăm categoria lactatelor proaspete asa cum am făcut in ultimii 15 ani, de cand producem in Romania. Suntem aici să rămanem si să contribuim la dezvoltarea pietei, atat in vremurile bune, cat si in cele mai dificile pentru consumatori,” spune Dieter Schulz, Director General Danone Sud Estul Europei.

Piata a fost in transformare in 2013, segmentul iaurturilor rămanand plat, in timp ce vanzările promotionale au fost semnificativ intensificate pe acest segment. Consumatorii au fost prudenti si au cheltuit mai putin: cosul mediu de cumpărături pentru alimente s-a redus cu 50% fată de 2008, in paralel cu activităti promotionale crescute si dezvoltarea semnificativă a mărcilor private, datorată mai ales tendintei de crestere a magazinelor de tip discounter si supermarket.

Noile produse au rămas o prioritate pentru Danone Romania si in 2013: “OIKOS, noul brand de iaurturi sătioase cu mai multe proteine, lansat anul trecut, s-a dovedit un succes pe piată si are o tendintă de crestere. Am avut, de asemenea, rezultate foarte bune cu inovatiile aduse in gamele Activia Light si Danonino. Mai mult, vanzările produselor noastre de dietă s-au triplat in 2013 in comparatie cu 2012 si am crescut in segmentele de băuturi traditionale, asa cum este Sana,” spune Dieter Schulz. “În acelasi timp, indiferent de presiunile pietei asupra preturilor, calitatea produselor noastre nu este negociabilă si este un factor cheie in ecuatia de valorizare a acestora,” explică mai departe Dieter Schulz.

În ultimii 15 ani, Danone a condus dezvoltarea categoriei lactatelor proaspete in Romania, informand si educand oamenii pentru o alimentatie sănătoasă si lansand noi game de produse cu valoare adăugată pentru consumatori. “În 2014, vedem că piata lactatelor proaspete rămane o provocare, cu consumatori care cheltuiesc cu atentie, costuri mai mari de productie care trebuie compensate printr-o eficientă internă mai mare, pentru a păstra cele mai bune preturi si cea mai bună calitate pentru consumatori. Vom continua să ne servim consumatorii cu iaurturile cu cel mai bun raport calitate-pret si să investim in noutăti, in oamenii nostri, in fermierii nostri si in fabrica noastră,” concluzionează Dieter Schulz.

Cu o expertiză internatională de aproape 100 de ani in producerea de iaurturi, lider mondial pe categoria de lactate proaspete, Grupul Danone a demarat investitia in Romania, in 1996, prin achizitia fostei unităti Miorita Fundeni, care nu mai functiona la acel moment. Fabrica din Bucuresti a fost apoi reabilitată si echipată cu linii moderne de fabricatie, integrate intr-un sistem automat de programare, operare si control al proceselor de fabricatie.

Investitiile in operatiunile din Romania au continuat de-a lungul tuturor celor 15 ani, ajungand in prezent la peste 300 milioane lei. În plus, 235 milioane lei au reprezentat contributia prin taxe si impozite către bugetul statului roman in aceeasi perioadă. Prin programele de sprijin pentru micii si marii fermieri, peste 22 milioane lei au fost investite in dezvoltarea productiei autohtone de lapte. Astăzi, fabrica Danone din Bucuresti produce zilnic peste 1 milion de iaurturi pentru nouă tări europene.

Din 2013 Danone Romania a devenit centrul regiunii Europei de Sud Est, care include Romania, Bulgaria, Grecia si tările Adriatice, servind o piată potentială de peste 60 milioane consumatori.

Compania DANONE PDPA Romania face parte din Grupul DANONE, prezent in 120 de tări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in lume in domeniul apelor minerale imbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a inregistrat in 2013 vanzări de peste 20 miliarde EURO.

DANONE Romania este lider de piată in categoria produselor lactate proaspete, inregistrand in anul 2013 o cifră de afaceri de 481 milioane RON. Compania are in portofoliu peste 80 de referinte de produs, produse in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii romani.