Daimler - profit EBIT estimat pentru 2010 la peste 7 miliarde de euro afaceri romania

etichete afaceri:
dorintele  germană  lemierre  united  temporara  ios  magazinosaurus  fci  mutuale  remesh  junioro  manual  council  suntem  daca  adapta  tanger  incadrat  minutele  baz  adreseaz  voinescu  derivatives  falimente  evenimente  family  contest  schoenherr  wizzair  importurilor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Daimler - profit EBIT estimat pentru 2010 la peste 7 miliarde de euro

sursa: www.smartfinancial.ro
În cel de-al treilea trimestru din 2010, Daimler AG (cu simbolul din bursa de valori DAI) continuă performanţa remarcabilă din prima jumătate a anului. Compania a atins un profit EBIT de 2.418 milioane de euro pentru perioada raportata (Q3 2009: 470 de milioane de euro). Această creştere a fost susţinută de redresarea pieţei auto la nivel mondial, de gama atractivă de produse şi de eficienţa sporită a inovaţiilor.

Daimler estimează că va reuşi să continue pe aceeaşi direcţie profitabilă şi in cel de-al patrulea trimestru.

Dr. Dieter Zetsche, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi CEO-ul Mercedes-Benz Cars: “Bineinţeles, economia lumii nu este incă la fel de stabilă ca inainte de recesiune, insă noi suntem increzători că vom continua cu succes pe pieţele in care activăm.” Pentru 2010, Daimler Group anticipează profitul EBIT al afacerii actuale la peste 7 miliarde de euro.

În cel de-al treilea trimestru al anului 2010, profitul EBIT a crescut cu 183 de milioane de euro, provenit din urma ajustării beneficiilor de sănătate şi pensionare in cadrul subsidiarei din Statele Unite, Daimler Trucks din America de Nord. În plus, verdictul pozitiv al unui proces juridic, in care compania Daimler a fost implicată, a adus un caştig de 218 milioane de euro. Factorii speciali care au influenţat caştigurile celui de-al treilea trimestru pot fi analizaţi in tabelul de la pagina 8.

Tendinţa pozitivă a profitului EBIT a condus la imbunătăţiri semnificative ale profitului net de pană la 1.610 milioane de euro (Q3 2009: 56 de milioane de euro). Veniturile per acţiune au crescut, de asemenea, cu 1,44 de euro (Q3 2009: 0,04 euro).

În cel de-al treilea trimestru al anului 2010, Daimler a vandut 475.100 de automobile şi autovehicule comericale uşoare la nivel mondial, depăşind cu 23% procente cifra inregistrată in anul precedent.

Venitul Damiler Group in cel de-al treilea trimestru de 25,1 miliarde de euro a fost cu 30% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent; ajustat la efectele ratei cursului valutar, venitul a crescut cu pană la 22 de procente.

Fluxul de numerar al afacerii industriale pentru perioada ianuarie-septembrie a crescut considerabil cu o sumă intre 3,1 şi 5,3 miliarde de euro. La finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2010, Daimler avea 259.943 de angajaţi la nivel global (Q3 2009: 256.857). Din acel total, 164.589 de persoane sunt angajate in Germania (Q3 2009: 163.538).

Mercedes-Benz Cars a crescut vanzările incă o dată in cel de-al treilea trimestru: cu 17% pană la 317.500 de autovehicule. Veniturile au crescut cu 33% pană la 13,7 miliarde de euro. Divizia a atins in cel de-al treilea trimestru un profit EBIT de 1.299 de milioane de euro, indicand o creştere de 944 de milioane de euro comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, in continuarea tendinţei pozitive a primei jumătăţi a anului (Q3 2009: EBIT de 355 de milioane de euro). Profitul din vanzări a crescut cu 3,5% pană la 9.5%.

De asemenea, in cel de-al treilea trimestru, veniturile remarcabile au rezultat, in primul rand, din nivelul ridicat de vanzări, in special in China şi Statele Unite, precum şi datorită gamei avantajoase de produse. Efectele pozitive au rezultat şi din eficientizarea preţurilor şi dezvoltarea pozitivă a ratei cursului valutar şi a cheltuielilor de garanţie. S-au resimţit şi efecte negative din cauza cheltuielilor pentru cercetări avansate.

Daimler Trucks a crescut substanţial vanzările pană la 94.800 de autovehicule, in comparaţie cu 66.100 in cel de-al treilea trimestru al anului precedent. Venitul a crescut cu 47% pană la 6,4 miliarde de euro.

Divizia a anunţat un profit EBIT de 500 de milioane de euro, avansand, in comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, cu 627 de milioane de euro (Q3 2009: EBIT de minus 127 de milioane de euro). Profitul din urma vanzărilor a crescut cu 7,8% (Q3 2009: minus 2,9%).

Tendinţa pozitivă a veniturilor a fost, in mare parte, rezultatul dezvoltării vanzărilor pe pieţele principale. Îmbunătăţirea susţinută a eficienţei, in special din urma repoziţionării subsidiarei Daimler Trucks din America de Nord şi a Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, a avut, de asemenea, un impact pozitiv asupra evoluţiei profitului EBIT. Un alt factor in cazul Daimler Trucks din America de Nord a fost caştigul a 183 de milioane de euro din urma ajustărilor beneficiilor de sănătate şi pensionare. Au existat şi efecte negative in urma taxelor cu privire la reevaluarea garanţiei pe termen lung şi obligaţiilor de service, precum şi in urma creşterii costurilor pentru cercetare şi dezvoltare.

Mercedes-Benz Vans a vandut in total de 53.700 de autovehicule in cel de-al treilea trimestru (Q3 2009: 40.100). Venitul de 1,9 miliarde de euro a fost, de asemenea, considerabil mai mare comparativ cu acelaşi interval al anului precedent (Q3 2009: 1,6 miliarde de euro).

Divizia a raportat un profit operaţional de 122 de milioane de euro (Q3 2009: 1 milion de euro). Profitul din vanzări a crescut pană la 6,4 procente, compativ cu 0,1% in anul precedent. Îmbunătăţirea semnificativă a veniturilor a rezultat, in primul rand, din creşterea substanţială a vanzărilor, comparativ cu cel de-al treilea trimestru al anului precedent. Caştigurile din urma eficienţei susţinute au avut, de asemenea, un impact pozitiv asupra profitului EBIT.

Daimler Buses şi-a mărit vanzările cu 9% pană la 9.100 de autobuze şi şasiuri. Această creştere a rezultat exclusiv din evoluţia continuă a vanzărilor de şasiuri, venitul a fost cu puţin sub nivelul anului precedent, de 1.007 milioane de euro (Q3 2009: 1.024 de milioane de euro).

Divizia a atins o valoare EBIT de 11 milioane de euro (Q3 2009: 23 de milioane de euro), iar profitul rezultat din vanzări a fost de 1,1% (Q3 2009: 2,2%). Această direcţie a caştigurilor a fost dictată, in principal, de combinaţia nefavorabilă de modele; livrările de şasiuri au crescut, in timp ce vanzările de autobuze au scăzut.

Volumul de contractări al diviziei Daimler Finanacial Services a crescut la sfarşitul celui de-al treilea trimestru pană la 61,1 miliarde de euro, cu 5% mai mare comparativ cu nivelul inregistrat la finalul anului 2009. Profitul new business a crescut pană la 7,3 miliarde de euro (Q3 2009: 6 miliarde de euro).
Divizia şi-a imbunătăţit considerabil profitul operaţional, pană la 317 milioane de euro (Q3 2009: 101 milioane de euro). Această creştere a fost, in mare parte, datorată cheltuielilor diminuate ale proviziilor de risc şi limitele ridicate de interes.

Reconcilierea valorii EBIT a diviziilor şi Group EBIT are in vedere impărţirea proporţională a metodei de finanţare prin vanzare de acţiuni pentru EADS, alte caştiguri sau pierderi la nivelul corporaţiei şi efectele asupra veniturilor din urma eliminării tranzacţiilor intra-Group dintre divizii.

Plecand de la planificările diviziilor, Daimler se aşteaptă la creşterea considerabilă a vanzărilor totale şi a veniturilor Group pentru anul 2010 (2009: 1,6 milioane de autovehicule şi 78,9 miliarde de euro). Luand in cosiderare dezvoltarea pozitivă a afacerii in cazul tuturor diviziilor, Daimler Group estimează un EBIT rezultat din afacerea actuală de peste 7 miliarde de euro.

Aceste aşteptări se bazează pe supoziţia unei dezvoltări economice stabile şi pe continuitatea succesului produselor companiei pe piaţă. Cele mai mari riscuri se reflectă in volatilitatea pieţelor financiare internaţionale şi in eventuala agravare a mediului macroeconomic.

Aşteptările diviziilor pentru EBIT, plecand de la premizele afacerii in desfăşurare in 2010, sunt următoarele: Mercedes-Benz Cars se aşteaptă la un profit EBIT de aproximativ 4,5 miliarde de euro; Daimler Trucks anticipează un EBIT de peste 1,1 miliarde de euro; Mercedes-Benz Vans estimează că va atinge un EBIT de aproximativ 430 de milioane; Daimler Buses se aşteaptă la un EBIT de aproximativ 180 de milioane de euro; Daimler Financial Services anticipează un EBIT de peste 900 de milioane de euro.

Mercedes-Benz Cars va continua să profite in acest an de succesul pe care il are actuala gamă de produse, in special datorită modelelor din clasa E. Vanzările vor fi amplificate şi de noul model super sport Mercedes-Benz SLS AMG şi de noile generaţii clasa R şi clasa CL. Începand cu cel de-al treilea trimestru al anului 2010, automobilele Mercedes-Benz au fost echipate succesiv cu noi motoare economice de şase şi opt cilindri. Pentru brand-ul smart, este anticipată o creştere a cererii, ulterioară lansării noii generaţii smart fortwo. Pe baza unei game atractive şi competitive de autovehicule, divizia estimează că numărul vanzărilor Mercedes-Benz va creşte cu o unitate dublă a zecilor.

Redresarea pieţei globale va continua să aibă un impact pozitiv asupra vanzărilor Daimler Trucks. Sunt anticipate creşteri ale vanzărilor in Europa, Indonezia, Brazilia şi Statele Unite. Divizia se aşteaptă la un impuls pozitiv semnificativ al vanzărilor noilor camioane Mercedes-Benz Axor şi Atego. Noile Atego şi Atego BlueTec Hibrid au fost votate Truck of The Year 2011 in cadrul Targului IAA Commercial Vehicles din Germania. În Statele Unite, modelele noii generaţii de motoare de mare tonaj echipate cu tehnologia BLUETEC, destinată să respecte normele EPA10, duc la creşterea cererii pentru camioanele Freightliner.

Pe fondul creşterii cererii şi al redresării pieţei in business-ul cu autovehicule comerciale uşoare, precum şi al lansării noii generaţii modelelor Vito şi Viano, Mercedes-Benz Vans se aşteaptă la o creştere semnificativă a vanzărilor, comparativ cu 2009.

Daimler Buses anticipează o creştere a vanzărilor pentru 2010, in primul rand, datorită evoluţiei vanzărilor de şasiuri pe pieţele din America Latină. În Europa de Vest, insă, vanzările vor rămane sub nivelul anului precedent din considerente legate de condiţia pieţelor.

Daimler Financial Services se aşteaptă pentru 2010 la diminuarea costurilor pentru riscul mondial al creditelor. În concordanţă cu efectele ratei schimbului valutar, se estimează ca volumul contractelor să prezinte o dezvoltare stabilă in cel de-al patrulea trimestru.