Continental Hotels organizeaza cea de-a XII-a editie a Concursurilor Profesionale din domeniul gastronomiei afaceri romania

etichete afaceri:
satisf  subunitati  indraznete  sheraton  autorul  variate  mediul  napolac  margineni  indemnul  pitesti  confirm  alegeri  intreruperi  miron  paduraru  eliberata  identitatea  pfg  diversilor  alpin  anterioar  alfred  infrastructurile  indicau  colaborativa  inchiriaza  p50t  bucurestenilor  insumeaza 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Continental Hotels organizeaza cea de-a XII-a editie a Concursurilor Profesionale din domeniul gastronomiei

sursa: www.smartfinancial.ro
Anul acesta Continental Hotels organizează cea de a XII-a ediţie a Concursurilor profesionale, cu scopul de a stimula creativitatea şi a incuraja asimilarea cunoştinţelor teoretice şi practice in domeniul gastronomiei, dar şi spiritul de competiţie al angajaţilor din cadrul companiei, respectiv:

“Cel mai bun bucătar” organizat in paralel cu “Cel mai bun ospatar” (Joi, 7 noiembrie, ora 18:30) la Hotel Continental Turnu Severin “Cel mai bun barman” (Joi, 14 noiembrie, ora 18:30) la Hotel Continental Tirgu Mures.

Tema ambelor concursuri pe care se bazează probele de anul acesta este “Reinvent your event” prin care concurenţii vor fi promotorii unui eveniment cu tematică pe care il vor susţine prin prepararea unui meniu bazat pe acelaşi concept şi pe care il vor prezenta in concurs. Denumirea temelor pentru probele de concurs este de inspiraţie cinematografică sau literară, permiţand astfel concurenţilor multă creativitate şi originalitate, dacă ne gandim la titlurile: “Pretty woman” (eveniment Ziua Femeii), “Love story” (eveniment Valentine's Day), “Scent of a woman” (eveniment Serată dansantă), ”Invitaţie la vals” (eveniment Bal vienez)”, “Titanic”( eveniment Gala Dinner), “Amintiri din viitor” (eveniment Nunta de argint), “Ani de liceu” (eveniment Balul sfarşitului de liceu), “Hansel & Gretel”(eveniment Ziua copilului)...

Pentru concursurile de bucătari, ospătari şi barmani Continental Hotels a pregătit următoarele probe: “Glitter start”, “Refresh the senses”, “The star”, “Final touch”, “Finest cup”, prin care concurenţii vor fi punctaţi pentru creativitate, aspect, decor, gust, abilităţi de organizare şi indemanare in prezentarea unui meniu, a preparatelor sau a băuturilor pentru evenimentul ales de concurent inaintea concursului.

Din echipele de jurizare fac parte:

La concursurile “Cel mai bun bucătar” şi “Cel mai bun ospatar” care se vor desfăşura in paralel:

Radu Enache - Preşedinte&Director General Continental Hotels;

Gabriela Berechet - Expert/trainer culinar; doctor in ştiinţele inginereşti şi auditor de calitate HACCP; expert consultant Gastrotehnica; manager al echipei naţionale de bucătari a Romaniei

Ilias Gotsis- Chef cu 26 ani experienţă de 5 stele, in prezent Executive Chef al lanţului Macedonian Hotels in Grecia; specialist in conceptul fusion bazat pe bucătăria mediteraniană;

Nicolae Pupaza- Preşedinte Asociaţia Naţionala Maitre d'Hotel

Cornelia Toma- Director studii Lira Cop Creative, prima femeie sommelier din Romania, trainer, expert bar şi restaurant, secretara Asociaţiei Maitre d'Hotel din Romania şi membră a mai multor competiţii de profil.

Valentin Tigau - Jurnalist de radio cu o mare pasiune: gastronomia, care s-a materializat in cateva mii de articole publicate - cu pseudonimul Tudor Cireş. Sub numele de Max Gourmet, a semnat cronici de restaurant in Jurnalul de Bucătărie şi pe blogul personal.

La concursul “Cel mai bun barman” din comisie pe langa Radu Enache şi Cornelia Toma, prezentaţi mai sus, fac parte:

Silvia Constantin- de profesie psiholog este si Coordonator Naţional al SCAE ROMANIA, trainer Autorizat SCAE, proprietarul brandului -Coffee Break şi manager al agenţiei de evenimente Kiruna Publicis. A organizat primul campionat profesional de barista in 2006, cu ocazia relansării SCAE ROMANIA.

Bogdan Nicolae- Preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din Romania, acumuland o experienţa de peste 10 ani in domeniul bartendingului atat in ţară cat şi in străinătate.

Peste 1000 de barmani au fost iniţiaţi in tainele bartendingului de Bogdan in cele peste 150 de traininguri susţinute. Recent, realizarea cea mai de preţ a fost obţinerea autorizaţiei pentru susţinerea de cursuri de formare profesională in cadrul centrului de pregătire Barmania.
Şi nu in ultimul rand, pentru al treilea an consecutiv, doi actori de actualitate s-au “mutat” la Continental Hotels, respectiv Gabi Fatu si Andreas Petrescu pentru a prezenta şi anul acesta concursurile profesionale cu pasiune şi talent.

Ca şi in anii trecuţi, vom creea o atmosferă de spectacol pentru care am pregătit concursuri surpriză, momente artistice dar şi o competiţie antrenantă, gandită pentru a stimula dorinţa continuă de perfecţionare.