BRAIN Institute - investitie de 180.000 euro in imbunatatirea ingrijirii pacientilor in 2015 afaceri romania

etichete afaceri:
internationalist  frigorifice   cris  lms  eurocloud  indecisa  brazii  importate  irene  039  declar  retrage  geamuri  aeronav  vrajitorul  carpetelor  oportunistii  providerilor  privitoare  increzator  couponing  scurgere  crangasu  unlimited  federatia  dolari  write  consumate  7500  around 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

BRAIN Institute - investitie de 180.000 euro in imbunatatirea ingrijirii pacientilor in 2015

sursa: www.smartfinancial.ro
BRAIN Institute, centrul specializat in neurochirurgie dezvoltat in parteneriat cu Spitalul Monza, a investit in anul 2015 in programe de cercetare si supra-specializare in neuro-oncologie, precum si in extinderea accesului social. Strategia de imbunătătire a calitătii actului medical si a conditiilor de ingrijire a pacientilor continuă in anul 2016 cu semnarea parteneriatului dintre BRAIN Institute si Clubul Regal al Medicilor, initiativă aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a Romaniei.

„Mai mult decat intalnirile multidisciplinare pe care le vom organiza impreună, vom avea o colaborare stransă pentru a imbunătăti conditiile de ingrijire a pacientilor. Una dintre promisiunile noastre, incă de la lansare, a fost aceea de a oferi pacientilor cu nevoi neurochirurgicale cele mai bune conditii din practica medicală internatională, la preturi minime”, a spus Ionut Pătrăhău, co-fondator BRAIN Institute.

Lansat in anul 2013, la initiativa a sase chirurgi de renume - dr. Dan Ioan Ulmeanu, medic primar chirurgie generală si toracică; dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurgie; dr. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică ginecologie; dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală; dr. Mircea Ghemigian, medic primar chirurgie endocrinologică; si dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL - Clubul Regal al Medicilor reuneste elitele medicinei romanesti si promovează modelul interdisciplinar cunoscut la nivel international. În prezent, Clubul reuneste peste 200 de membri, iar in activitătile desfăsurate se implică peste 1.500 de medici.

„Medici care impărtăsesc aceleasi valori si aceeasi armonie s-au reunit in cadrul Clubului Regal al Medicilor, pentru a contribui la sustinerea dezvoltării si profesionalismului serviciilor de sănătate din Romania. Vedem Clubul Regal al Medicilor ca un spatiu interdisciplinar dedicat educatiei medicale continue, impărtăsirii experientelor si dezvoltării individuale si de grup. Colaborarea cu BRAIN Institute se inscrie in această linie strategică”, a spus Cristina Crintea, director Clubul Regal al Medicilor.

În anul 2015, la BRAIN Institute s-au realizat 4.000 de consultatii pe toate specialitătile (neurochirurgie cerebrală si spinală, neurologie, neuro-endocrinologie, ORL si neuro-radiologie interventională), 580 de interventii chirurgicale (cu 26% mai multe fată de anul 2014), din care 70 de interventii sociale (cu 33% mai multe fată de anul anterior). Durata medie de spitalizare in anul 2015 a fost de 3.2 zile.

Cele trei priorităti strategice ale anului trecut au fost extinderea accesului social, supraspecializarea echipei medicale pe fiecare dintre ramurile neurochirurgiei, si dezvoltarea unui program de cercetare in neuro-oncologie.

BRAIN Institute este prima institutie medicală privată non-profit din Romania: toate resursele disponibile sunt reinvestite in imbunătătirea ingrijirii pacientilor si a practicii medicale (cercetare, educatie s.a.). Odată cu lansarea Fundatiei pentru Neurochirurgie Modernă, accesul social a crescut de la 10% in anul 2014, la 12% in anul 2015.

În prezent, echipa BRAIN Institute acoperă toate ramurile neurochirgiei: chirurgia bazei craniului, chirurgie vasculară, neurochirurgie spinală, neuro-oncologie, neuro-radiologie interventională si neuro-anestezie.

În perioada februarie-mai 2015, dr. Mihai Crăciun, neurochirurgul BRAIN Institute supra-specializat in neuro-oncologie, a coordonat o serie de intruniri multidisciplinare cu parteneri din specialităti precum neurochirurgie, oncologie, radioterapie, imagistică medicală, anatomie patologică si neurologie. În urma acestor intalniri, a rezultat primul protocol romanesc de tratament si urmărire a glioblastomului. Protocolul este bazat pe date concrete, certe si de actualitate din literatura de specialitate.

De asemenea, in luna iulie 2015, BRAIN Institute a lansat platforma http://www.glioblastom.ro/, cu scopul de a oferi informatii corecte si actualizate despre glioblastom, o boală foarte agresivă si, din păcate, foarte frecventă. Desi nu există date centralizate sigure cu privire la Romania, dacă luăm ca punct de pornire statisticile internationale, cu o incidentă anuală de 2-3 cazuri la 100.000 locuitori, in Romania ar fi vorba de cca. 500-600 pacienti diagnosticati cu glioblastom in fiecare an.

BRAIN Institute, dezvoltat in parteneriat cu Spitalul Monza, este prima institutie medicală privată non-profit din Romania: toate resursele disponibile sunt reinvestite in imbunătătirea ingrijirii pacientilor si a practicii medicale (cercetare, educatie s.a.).

BRAIN Institute reuneste cei mai experimentati specialisti din neurochirurgia romanească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: neurochirurgia bazei craniului, neurochirurgie vasculară, neurochirurgie spinală, neuro-oncologie, neuroradiologie interventională si neuro-anestezie. Echipa medicală este coordonată de dr. Sergiu Stoica, supraspecializat in neurochirurgie vasculară si tumorală.

Clubul Regal al Medicilor a fost infiintat in 2013 ca un spatiu interdisciplinar, dedicat propagării cunoasterii medicale, schimbului de expertiză si dezvoltării continue a profesionistilor din sănătate. Lansat sub egida Casei Regale a Romaniei, la initiativa a sase chirurgi vizionari din cadrul retelei private de sănătate Regina Maria, asociatia are in prezent 200 de membri si peste 1.500 de medici implicati in activitătile Clubului, fie că fac sau nu parte din reteaua de sănătate REGINA MARIA.

Clubul Regal al Medicilor promovează si sustine dezvoltarea, inovatia si cercetarea prin organizarea a diferite sesiuni stiintifice si ateliere privind noutătile si provocările din numeroase patologii.