Bosch IoT Cloud - Bosch lanseaza sistemul cloud pentru serviciile sale IoT afaceri romania

etichete afaceri:
recens  sarbatori  creditexpo  cafelei  intelegatori  tarii  lu  graduala  masoara  condominium  iriga  leasing  wine  hipoacuzici  capabilitati  east  mocanu  disputarea  aspectelor  ciuda  serviciu  dialog  masculine  albania  riguroase  contraceptie  beiersdorf  shared  prwave  conceput 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Bosch IoT Cloud - Bosch lanseaza sistemul cloud pentru serviciile sale IoT

sursa: www.smartfinancial.ro
Bosch lansează propriul sistem cloud pentru serviciile bazate pe internet. În Bosch IoT Cloud, furnizorul internațional de servicii de tehnologie rulează diferite aplicații pentru mobilitatea sa conectată, industriile conectate și activitățile comerciale din clădirile conectate. Primul sistem cloud este situat in Germania.

„Începand de azi, oferim toate avantajele pentru o lume conectată dintr-o singură sursă. Sistemul Bosch IoT Cloud este ultima piesă din puzzle-ul care completează competența noastră software. Suntem in acest moment un furnizor de servicii complete pentru conectivitate și internetul lucrurilor,” a declarat CEO-ul Bosch Volkmar Denner la conferința Bosch ConnectedWorld organizată la Berlin.

Bosch este singura companie din lume care este activă la toate cele trei niveluri ale internetului lucrurilor. Grupul Bosch oferă tehnologii cheie care facilitează conectivitatea, cum ar fi senzorişisoftware şi dezvoltă noi servicii pe această bază. „Un factor major pentru succesul soluțiilor conectate este scalabilitatea acestora. Modelele de activitate trebuie să poată crește rapid atunci cand este necesar. Sistemul cloud Bosch IoT inseamnă că Bosch dispune acum de infrastructura necesară. Considerăm că acest lucru este un eveniment cheie important pentru Bosch,” a declarat Denner, care este responsabil și pentru cercetare și inginerie avansată in Consiliul de Administrație Bosch. Sistemul cloud Bosch IoT include infrastructură tehnică, precum și oferte de platformă și software. La inceput, furnizorul de tehnologie și servicii il va folosi pentru soluții la nivel intern. Din anul 2017, acesta va fi pus la dispoziția altor companii sub formă de serviciu.

Denner a subliniat faptul că decizia de a amplasa sistemul cloud in Germania a fost una bine fundamentată. „Un număr mare de companii și consumatori susțin faptul că ingrijorările legate de securitate ii impiedică să folosească tehnologii cloud și soluții pentru conectivitate. Sistemul cloud Bosch IoT este răspunsul la toate aceste preocupări.” Bosch operează propriul sistem cloud IoT in centrul său informatic de langă Stuttgart. Conform explicațiilor oferite de Denner, „Consumatorii doresc să știe dacă datele lor sunt protejate și dacă sunt in siguranță. Din acest motiv, securitatea pe care o oferim clienților noștri este intotdeauna de ultimă oră.” Cadrul legal fundamental il reprezintă regulamentele privind securitatea datelor din Germania și Europa.

Centrul lumii conectate: Platforma Bosch IoT Suite

Baza software a sistemului Bosch IoT Cloud este propria platformă Bosch IoT Suite a companiei. Acesta identifică toate obiectele activate prin internet, gestionează schimbul de date și suportă o multitudine de servicii și modele de activitate. Gestionarea datelor de dimensiuni mari permite analiza unor cantități imense de date. „Platforma Bosch IoT Suite reprezintă centrul lumii conectate. Oferă toate funcțiile necesare pentru a conecta dispozitive, utilizatori și companii,” afirmă Denner. Regulile pentru deciziile automate pot fi stocate in platforma Bosch IoT Suite - de exemplu, momentul in care se impune raportarea tiparelor de uzură și luarea unor măsuri de prevenție pentru servisarea echipamentelor tehnice. Bosch și clienții săi folosesc deja multe soluții și proiecte bazate pe această platformă. Sistemul Bosch IoT Cloud conectează in acest moment peste cinci milioane de dispozitive și mașini.

Competența Bosch IoT pentru lumea conectată

Adresandu-se celor 800 de delegați prezenți la conferință, Denner a subliniat faptul că această transformare digitală nu trebuie să fie percepută ca o amenințare. „Transformarea digitală și creşterea conectivităţii reprezintă oportunități imense pentru noi.” În special, oferă acelor companii cu o bază industrială solidă și competență remarcabilă in materie de hardware posibilitatea de a-și dezvolta activitățile tradiționale, dar și de a pătrunde in domenii complet noi. „Cerința cheie prealabilă in acest sens este să deții la nivel intern software și competență IT. Bosch dezvoltă aceste capacități de mulți ani.”

O varietate mare de posibilități și modele de activitate

Compania a lansat deja numeroase produse și soluții pentru lumea conectată. Sistemul Bosch Smart Home, de exemplu, poate comunica utilizatorilor temperatura curentă din casa lor și le poate permite să modifice setarea chiar dacă sunt incă pe drum. O altă soluție care rulează in sistemul Bosch IoT Cloud este concepută pentru tehnicienii de service ai sistemelor de incălzire. Le permite accesul de la distanță la sistemele Bosch de incălzire autorizate astfel incat să poată identifica problemele in cazul unei defecțiuni. Acest lucru inseamnă că pot lua cu ei piesele de schimb de care au nevoie la prima și - din acest moment - singura vizită pentru lucrări de reparații. Clienții vor beneficia astfel de costuri reduse pentru lucrările de reparații.

Datele senzorilor din culturile de sparanghel ajung și ele in sistemul Bosch IoT Cloud. Agricultorii iși pot imbunătăți recoltele și productivitatea dacă știu temperatura exactă a solului. Sistemul Bosch IoT Cloud generează de asemenea o hartă online a spațiilor de tip „park-and-ride” din intreaga rețea de trenuri pentru navetişti din Stuttgart. Senzorii detectează locurile de parcare libere și trimit această informație către sistemul cloud, unde se adaugă unei hărți in timp real pe care utilizatorii o pot vizualiza pe dispozitivele lor smartphone. Un alt exemplu este serviciul „book-and-park” pentru conducătorii de camioane. De fiecare dată cand caută o zonă in care se pot odihni şi in care pot parca, camionul lor transmite date privind locația către sistemul Bosch IoT Cloud. Acesta rezervă un spațiu disponibil de parcare in apropiere și informează conducătorul auto. „Aceste exemple prezintă modul in care dispozitivele conectate inteligent, completate de serviciile din sistemul nostru cloud IoT, reprezintă baza pentru modelele de activitate IoT de succes. Soluțiile conectate imbunătățesc calitatea vieții oamenilor și conservă resursele naturale,” a adăugat Denner.

În cloud computing, datele și programele nu mai sunt găzduite pe calculatoare de acasă sau de la birou, ci intr-un centru cloud computing. Operatorul centrului este responsabil pentru securitate și operațiuni, pune la dispoziție capacitatea informațională solicitată și oferă programele, securitatea datelor și backup-urile necesare. Acest lucru scutește clienții de multe sarcini costisitoare și care consumă mult timp. Tehnologia cloud și platformele cloud formează baza pentru scalabilitatea rapidă și simplă a aplicațiilor.

Bosch ConnectedWorld - locul in care se intalnesc industriile pentru a discuta despre implementare Evenimentul Bosch ConnectedWorld este o conferință anuală pe tema internetului lucrurilor. În acest an, 800 de experți internaționali se intalnesc in Berlin pentru a discuta despre domeniile actuale de utilizare și despre noile modele de activitate. Prin prezentarea unor exemple de succes, conferința demonstrează modul in care viziunea internetului lucrurilor a devenit o realitate.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din Romania de peste 20 de ani şi numără aproximativ 3.000 de angajaţi in patru entităţi (status la 31 decembrie 2015). În anul 2014, Bosch a inregistrat un volum de vanzări de 210 milioane de euro. Pe langă centrul de cercetare - dezvoltare şi unitatea de producţie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto in Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timişoara. În Bucureşti, există o societate de distribuție de scule electrice și accesorii, termotehnică, sisteme de securitate şi siguranţă şi produse destinate industriei auto. În plus, in capitală există o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor.