Beneficiile extrasalariale si programul flexibil, mai importante decat nivelul salarial afaceri romania

etichete afaceri:
gospodarilor  hitch  num  intru  aus  adaugand  tehnice  maspex  valorificam  morcov  minisimulator  recycled  iminenta  editurii  happy  ora  budinci  utilizeaz  authentica  lb  luxului  izvor  vectorii  selectati  jurnalist  tg01  acestuia  campionat  berarul  kamp;s 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Beneficiile extrasalariale si programul flexibil, mai importante decat nivelul salarial

sursa: www.smartfinancial.ro
Tinerii din generatia Millennials, născuti in perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de către angajatori, in conditiile in care salariul nu este cel mai important si, de departe, nici singurul aspect pe care acestia il iau in considerare in alegerea unui loc de muncă, potrivit Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR.

Generatia Millennials, sau generatia Y, se diferentiază de generatia X (părintii lor) in ceea ce priveste decizia de a accepta un job, prin mai multe aspecte, arată datele Smartree.

În primul rand, tinerii Millennials au dorinta de a promova cat mai repede, neavand răbdarea necesară parcurgerii tuturor etapelor de evolutie profesională. În acelasi timp, isi manifestă dorinta de a dezvolta abilităti de lideri. În al doilea rand, sunt cu un pas in fată comparativ cu generatia anterioară, datorită familiaritătii Internetului si a canalelor de socializare online, cu care practic au crescut.

”Accesul la mediul online le permite să fie mult mai informati despre companiile din piată, să fie mai comunicativi si creativi decat generatiile anterioare. În plus, cei mai multi dintre ei sunt deschisi la noi provocări si isi asumă fără rezerve implicarea in proiecte pentru care incă nu sunt pregătiti professional”, spune Raluca Penes, HR Coordinator, Smartree.

Cea mai potrivită formulă de abordare din partea angajatorilor

Tinerii Millennials au o viziune complexă asupra vietii in general si a carierei in particular. Pe de o parte, pentru ei ideea de echilibru ocupă un loc de cinste, timpul liber si posibilitatea de a practica hobby-urile fiind foarte importante. Pe de altă parte, isi doresc să lucreze in companii cu a căror cultură si valori să se poată identifica, pentru a simti că efortul lor are un sens. De aceea, companiile angajatoare trebuie să aibă in vedere mai multe aspecte in strategia lor de recrutare.

”În procesul de angajare, este important ca recruiterii să mentioneze aspecte legate de mediul organizational, pachetul de beneficii extrasalariale, flexibilitatea programului de lucru, existenta oportunitătii de a evolua profesional cat mai rapid, distanta fata de domiciliu, lucruri foarte importante pentru candidatii care fac parte din generatia Millennials”, subliniază Raluca Penes.

Pachetul salarial si cel de beneficii trebuie să fie unul destul de motivant si complex. În afară de salariu, tinerii isi doresc multe alte beneficii, precum asigurare medicală, abonament la o sală de sport, zile libere, carduri de reducere. Ei intreabă chiar in cadrul primului interviu de recrutare care sunt beneficiile asigurate de compania respectivă, potrivit experientei Smartree.

Hobby-urile, mai importante decat o casă sau o masină

Pentru generatia Millennials, este foarte important să aibă un job flexibil, care să le permită să poată valorifica timpul liber cat mai mult.

”Comparativ cu generatia X, tinerii Millennials pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viata personală si cea profesională. Desi valorile lor nu constau neapărat in achizitionarea unei case sau a unei masini, doresc să aloce mai mult timp familiei, hobby-urilor sau altor activităti care tin de dezvoltarea personală”, explică Raluca Penes.

Potrivit informatiilor Smartree, există domenii in care tinerii Millennials solicită la interviul de angajare un program de lucru flexibil, deoarece notiunea de pontaj sau program fix la birou poate reprezenta pentru ei un fel de constrangere a activitătii si, implicit, a rezultatelor. Dacă generatia anterioară este una adeptă a programului fix la birou, inclusiv a orelor suplimentare, noua generatie preferă in mod evident flexibilitatea progamului de muncă.

Luand in considerare toate aceste aspecte, rolul departamentelor de HR din cadrul companiilor devine mult mai important.

”Recruiterii trebuie să cunoască si să inteleagă foarte bine profilul tinerilor Millennials - nevoile lor, dorinta de promovare, abilitătile si creativitatea lor. Rolul pe care HR-ul trebuie să-l aibă acum intr-o companie este acela de a identifica si implementa, impreună cu factorii decizionali, programe de dezvoltare profesională si sisteme de beneficii care să atragă si să motiveze această generatie”, conchide Raluca Penes.

Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR, a fost infiintată in anul 2000 si oferă o gamă completă de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiză si raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, pană la consultantă in domeniu. La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de solutii informatice integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, in majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral romanesc. Smartree beneficiază de experienta si competentele a peste 80 de specialisti in payroll, administrare de personal, recrutare si muncă temporară.