BCR sprijina accesul la credite al beneficiarilor subventiilor acordate de APIA in agricultura afaceri romania

etichete afaceri:
gadgets  hdpe  supervizat  conteaza  ilustra  unicom  birlic  flamingo  copilul  dosinescu  vopsire  multumesti  eddy  profinn  gigabyte  t  marja  fu  fc  freshhh2009  traversa  timpurilor  optim  numerosi  neverosimile  guides  atelier  nav  jenbacher  trading 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

BCR sprijina accesul la credite al beneficiarilor subventiilor acordate de APIA in agricultura

sursa: www.smartfinancial.ro
Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, doua noi convenţii de colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) care facilitează accesul la credite pentru finanţarea capitalului de lucru al beneficiarilor plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, aferente anului 2011.

Aceste Convenţii se adresează crescătorilor de ovine, caprine şi bovine care vor putea beneficia de credite de prefinanţare a subvenţiilor ce urmează a fi primite de la APIA pană la momentul plăţilor efective de către APIA.

BCR poate acorda credite in valoare de pană la 90% din suma cuvenită fiecărui beneficiar, chiar dacă este client corporate sau retail, creditele urmand a fi garantate cu cesiune de creanţă asupra sumelor ce urmează a fi platite de catre APIA. Totodată, de la caz la caz, pe baza propriei analize a bancii, pentru suplimentarea garanţiei constand in cesiune de creanţă, beneficiarii de credite au posibilitatea să apeleze la FGCR, care poate garanta pană la 50% din valoarea creditelor acordate de BCR.

Suma platită de APIA in sectorul zootehnic pentru bovine va fi in cuantum de 410 RON/ cap bovină, iar pentru ovine/caprine va fi in cuantum de 40 RON/ cap ovină/ caprină.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor, BCR oferă acestora o serie de produse şi servicii dedicate pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru (acorduri de finanţare pentru activitatea curentă de producţie agricolă, credite pentru capital de lucru garantate cu certificate de depozit sau cu garanţii emise de fondurile de garantare, credite pentru finanţarea capitalului de lucru pentru beneficiarii subvenţiilor APIA - SAPS/Axa II/ Bunăstarea animalelor/PNDC pentru suprafeţele cultivate cu tutun), credite specifice de investiţii (inclusiv cele acordate pentru pre-finantarea / cofinanţarea proiectelor depuse in cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală), cat şi credite acordate din surse de finanţare externă (BEI, BERD, IFC) destinate finanţării proiectelor dezvoltate in sectorul agricol.

Aceste doua noi convenţii de lucru reprezintă o continuare a colaborării BCR cu APIA şi FGCR, ca o dovadă a faptului că BCR este cel mai important finanţator al proiectelor din agricultură şi dezvoltare rurală din Romania, cu o cotă de piaţă de peste 80%.

Banca Comercială Romană (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand companii de leasing, management al activelor, pensii private şi o societate de profil pe piaţa băncilor pentru locuinţe. BCR este banca Nr. 1 in Romania din punct de vedere al valorii activelor deţinute (peste 16 miliarde euro), banca Nr. 1 din punct de vedere al numărului de clienţi şi banca Nr. 1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cea mai valoroasă marcă romanească in domeniul serviciilor financiare, in funcţie de nivelul de incredere al clienţilor şi numărului celor pentru care BCR este principala instituţie cu care desfăşoară activităţi bancare.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 sucursale şi agenţii retail situate in majoritatea oraşelor din Romania cu o populaţie de peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr. 1 in Romania pe piaţa cardurilor şi tranzacţiilor bancare, clienţii BCR avand la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM-uri - numărand peste 2.000 de bancomate, dar şi de POS-uri - peste 18.000 terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu cardul, precum şi o ofertă complexă de produse şi servicii bancare, incluzand servicii de Internet banking, phone banking şi e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Peste 50.000 salariaţi deservesc 17 milioane de clienţi in cadrul a 3.200 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, Romania, Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group deţinea active totale in valoare de 216,1 miliarde euro, inregistrand un venit operaţional de 2.631,9 milioane şi un raport cost/venit de 52,4%.