Banca Transilvania sustine BT Securities in cazul presupusei manipulari a pietei de capital afaceri romania

etichete afaceri:
distanta  planifice  hdmi  004  statele  sphere  caroseria  cuprinz  admitere  sebesanu  antistres  balance  45801  34  karafranks_5@yahoocom  guido  gospodariilor  pate  mojito  power  sigla  echipei  care  studenti  alimentate  comunicat   instituie  primarul  shot  cx 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Banca Transilvania sustine BT Securities in cazul presupusei manipulari a pietei de capital

sursa: www.smartfinancial.ro
Banca Transilvania (BT) a luat la cunoştinţă de trimiterea in judecată, de către DIICOT Cluj, a unor angajaţi ai BT Securities, pentru presupuse acţiuni privind manipularea pieţei de capital.

BT susţine compania de brokeraj BT Securities, una dintre cele mai importante subsidiare din Grupul Financiar Banca Transilvania, precum şi pe angajaţii acesteia, avand incredere că justiţia va proba nevinovăţia lor. In urma unei analize interne, dar şi după consultarea unor specialişti in domeniu şi avand in vedere opinia publică a CNVM, Banca Transilvania a ajuns la concluzia că tranzacţiile realizate au fost uzuale, in conformitate cu normele pieţei pe care au fost operate, se precizeaza intr-un comunicat de presa oficial.

"Conform Legii 297 / 2004 a pieţei de capital, abuzul de piaţă se aplică numai pentru o piaţă reglementată, deci nu şi in cazul Rasdaq - aceasta nu a fost calificată ca piaţă reglementată. Elementul probator este chiar raportarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare in jurnalul oficial al Comisiei Europene, in care se spune că in Romania există pieţe reglementate spot, la BVB, respectiv de derivate, atat la Bucureşti, cat şi la Sibiu. Nicăieri nu apare Rasdaq, ceea ce inseamnă că nici CNVM nu consideră Rasdaq o piaţă reglementată", se mentioneaza in sursa citata.

BT Securities este una dintre cele mai mari firme de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti, situandu-se pe locul 2 intre firmele de profil din Romania, in 2010. De asemenea, este primul intermediar din Romania care a fost autorizat să tranzacţioneze direct pe Bursa din Viena.