Banca Transilvania foloseste solutii Oracle pentru a sustine cresterea profitului, a veniturilor si a bazei de clienti afaceri romania

etichete afaceri:
defavoriza  consor  majoritatii  preluare  sponsorizarea  detaseaza  burduja  destinatia  kd  cifrei  administratorul  reamenajarea  speculatiile  adamescu  electorale  three  intersectia  pletari  sfarsitul  operate  franceza  vedetele  autorizarii  homosexualii  horwath  controlul  prescrip  democratia  oricat  distruge 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Banca Transilvania foloseste solutii Oracle pentru a sustine cresterea profitului, a veniturilor si a bazei de clienti

sursa: www.smartfinancial.ro
Banca Transilvania, una din cele mai mari institutii bancare din Romania, foloseste aplicatii Oracle pe sisteme integrate Oracle pentru tranzactii mai rapide, pentru o experientă mai bună in colaborarea cu clientii si pentru a-si reduce complexitatea sistemelor IT.

In cadrul unei initiative de business care are drept scop modernizarea si extinderea operatiunilor sale, Banca Transilvania si-a modificat sistemele IT folosind o combinatie de aplicatii Oracle pe sisteme integrate Oracle. În urma implementării acestor solutii IT, Banca Transilvania poate sustine extinderea bazei de clienti, să mărească numarul de credite acordate si de depozite atrase, dar si să isi mărească profitul.

Intr-un proiect complex de transformare din punct de vedere IT, Banca Transilvania, una dintre cele mai mari trei bănci din Romania, a implementat un nou sistem de core-banking, CRM, solutii de combatere a fraudei si a spălării de bani, precum si alte platforme pentru a răspunde provocărilor industriei financiare actuale si pentru a-si consolida pozitia pe piată.

In 2013, Banca Transilvania a implementat Oracle Flexcube, solutie Oracle modulară si integrată, concepută pentru institutiile financiare. Proiectul a ajutat Banca Transilvania isi imbunătătească experienta de relationare cu clientii, prin posibilitatea de a procesa tranzactii in timp real, 24/7, prin toate canalele electronice (Internet Banking, Mobile Banking, carduri etc.), in conditii imbunătătite de functionalitate, securitate, performantă si disponibilitate. Banca Transilvania este in măsură să optimizeze procesele specifice de sfarsit de zi, lună sau an, precum si să crească automatizarea si simplificarea acestora.

Banca Transilvania implementează in prezent aplicatiile Oracle de Combatere a Spălării de Bani si serviciile Oracle Anti-Fraudă Finaciară.

Banca Transilvania a decis de asemenea implementarea sistemului Oracle Siebel CRM pentru a identifica nevoile clientilor, pentru a reactiona mai repede la schimbările pietei si pentru a oferi noi produse.

Noile aplicatii rulează pe tehnologia de ultimă generatie Oracle Exadata si Exalogic, pe sisteme pre-integrate Oracle care sustin performanta inaltă si infrastructura de management.

Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania, declară: „În atingerea tintelor ambitioase si pentru cresterea agresivă a Băncii Transilvania, Oracle ne-a asigurat - mai ales din 2013, de cand avem noul core-banking - platforma IT necesară. Am atras peste 100.000 de clienti noi, cota de piată in functie de active a crescut pană la aproape 9%, volumul creditelor a crescut cu 12%, iar depozitele, cu 14%. Printre prioritătile noastre ca bancă se numără investitiile in IT, pentru a livra servicii rapide si sisteme avansate de securitate a tranzactiilor”.

Sorin Mindrutescu, country leader Oracle Romania afirmă: "Rularea aplicatiilor Oracle la cea mai inaltă performantă Oracle oferă companiilor o infrastructură IT puternică, fiabilă si rentabilă, care conduce la cresterea afacerii. Sunt incantat să văd acest exemplu de succes al unei implementări Oracle-on-Oracle, care oferă Băncii Transilvania un real avantaj competitiv in sectorul serviciilor financiare."

Banca Transilvania se află in topul primelor trei bănci din Romania in ceea ce priveste activele, avand o cotă de piată de aproape 9%.