Banca Italo Romena a devenit oficial Veneto Banca afaceri romania

etichete afaceri:
ridice  avas  champ  cartel  zootehnic  radiologie  managerilor  engineering  rosu  modificarea  milano  920  decisi  cititorilor  allrad  ambalajul  poarta  orelor  indraznete  mindru  motors  type  qr  prezentarii  delega  porojan  aboneaz  caolin  m247  ies 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Banca Italo Romena a devenit oficial Veneto Banca

sursa: www.smartfinancial.ro
La sfarsitul săptămanii trecute a fost finalizată fuziunea dintre Veneto Banca S.c.p.a. si Banca Italo Romena S.p.a. prin absorbtia celei din urmă de către prima, Sucursala Bucuresti a Băncii Italo Romena S.p.a. devenind astfel Sucursala Bucuresti a Veneto Banca S.c.p.a.

“Prin această fuziune Grupul Veneto Banca urmăreste consolidarea pozitiei sale pe piata romanească, prin implicarea directă, păstrand neschimbată structura operativă a institutiei pe care a absorbit-o”, a declarat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca.

“Avand o istorie de peste 130 de ani si un patrimoniu de aproape 3 miliarde de euro, Veneto Banca se situează pe locul al douăsprezecelea in cadrul sistemului bancar din Italia gratie unei dezvoltări constante in ultimii 15 ani. Suntem, asadar, mandri să operăm si in Romania cu acest brand recunoscut la nivel european”, a adăugat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca.
Banca isi va desfăsura activitatea sub brandul Veneto Banca demarand deja procesul de rebranding al agentiilor si activitatea de comunicare dedicată.

“Rebranding-ul reprezintă o actiune firească avand in vedere că Romania este principala piată din afara Italiei pentru Veneto Banca. Prin activitatea noastră de comunicare privind noul brand, dorim să transmitem valorile ce stau la baza acestuia si să-i asigurăm pe clientii nostri, atat companii, cat si persoane fizice, de intentia noastră de a le fi alături, de a le intelege nevoile si de a-i ajuta să-si transforme planurile in proiecte concrete”, a subliniat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca.

Nu sunt prevăzute modificări din punct de vedere operativ, la nivel de retea teritorială si de structură centrală. Devenind sucursală a Veneto Banca, institutia va putea oferi clientilor săi o serie de produse si servicii de care in Italia clientii beneficiază deja de cativa ani.

În cadrul conferintei de presă de la Bucuresti a fost prezentat Alberto Morini, care va prelua functia de Director al Sucursalei Bucuresti a Veneto Banca după incheierea mandatului lui Paolo Mariani la inceputul lunii iunie.

Alberto Morini, in varstă de 50 de ani, si-a inceput cariera profesională in cadrul Credito Italiano, ocupand mai apoi functii importante printre care cea de conducere a Directiei Teritoriale Triveneto si Milano din cadrul Unicredit Corporate Banking Spa. Acesta a intrat in Grupul Veneto Banca in anul 2010 ocupand functiile de Director Corporate al Banca Popolare di Intra, apoi de Director al Directiei Centrale Corporate a Veneto Banca si, din martie 2012, pe cea de Director al Directiei Teritoriale Centru-Nord a Veneto Banca.

“Această nouă functie ce mi-a fost incredintată privind conducerea operatiunilor Veneto Banca in Romania reprezintă pentru mine un motiv de mandrie, dar si o adevarată provocare profesională, intrucat voi avea ocazia de a cunoaste un mediu de business nou, foarte atractiv pentru investitorii italieni si străini”, a declarat Alberto Morini. “Mă aflu aici pentru a continua munca incepută de către predecesorul meu Paolo Mariani, căruia doresc să-i multumesc intrucat pe perioada mandatului acestuia Banca Italo Romena si-a consolidat pozitia pe piata romanească, castigand cotă de piată in pofida contextului economic dificil. Îmi propun ca, pe parcursul mandatului meu, Banca să sustină persoanele fizice si profesionistii, dar mai ales companiile angrenate in schimburi comerciale internationale prin crearea de produse specifice si consultantă dedicată, atat in ceea ce priveste finantările, cat si produse de acoperire a riscului valutar si de dobandă”, a adăugat Alberto Morini.

Începand cu data de 26 mai 2014, ca urmare a fuziunii dintre Veneto Banca S.c.p.a. si Banca Italo Romena S.p.a., Sucursala Bucuresti a Băncii Italo Romena S.p.a. a devenit Sucursala Bucuresti a Veneto Banca, schimbandu-si denumirea si adoptand brandul Veneto Banca.

Istoria Băncii Italo Romena a inceput in anul 1980, acesta reprezentand un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Odată cu achizitionarea sa in anul 2000 de către Grupul Veneto Banca, aceasta si-a dezvoltat continuu portofoliul de clienti, adresandu-se la inceput investitorilor italieni si apoi societătilor romanesti si segmentului persoanelor fizice.

Veneto Banca detine in Romania o retea de 22 de agentii: 5 se află in Bucuresti, iar restul in principalele 16 orase ale tării.