Ascendis - proiect de antreprenoriat destinat managerilor si angajatilor din IMM-uri, finantat din fonduri structurale afaceri romania

etichete afaceri:
coruptiei  aliniaz  trasnita  bog`art  6990  nimrod  actuale  decisi  meniurile  zeeland  nostre  portrete  depozitar  stimulat  iluminatul  robust  at  actelor  records  tm  epayment  procesat  brief  principi  dobacirc;nzii  tematici  anticiparii  palermo  meritat  corporatist 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Ascendis - proiect de antreprenoriat destinat managerilor si angajatilor din IMM-uri, finantat din fonduri structurale

sursa: www.smartfinancial.ro
Ascendis, liderul pieţei de training şi consultanţă in domeniul dezvoltării organizaţionale din Romania, demarează proiectul Antreprenoriat strategic si crestere in Intreprinderile Mici si Mijlocii, cofinanţat prin Fondul Social European - FSE şi selectat in cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - POS DRU. Beneficiarii acestui proiect sunt 1600 de manageri şi angajaţi din 160 de IMM-uri.

Acest proiect este implementat de către departamentul de Responsabilitate Socială Corporatistă al Ascendis, urmăreşte atingerea unor obiective sociale şi oferă beneficiarilor acces la un program de dezvoltare a abilităţilor la care aceştia nu ar avea altfel acces. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Alianţa Confederaţiilor Patronale din Romania.

"Mediul economic din Romania a devenit din ce in ce mai complex pentru IMM-uri. Pentru a se adapta, acestea trebuie să-şi dezvolte un management antreprenorial, să-şi creeze capacitatea pentru afaceri inovative care să răspundă provocărilor", a declarat Andrei Goşu, general manager Ascendis Consulting.

Proiectul a fost inaintat spre finanţare către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane in luna martie, iar contractul de finanţare a fost semnat in luna septembrie a acestui an. Valoarea totală a proiectului este de 7.495.186 lei, din care 95% este finanţare nerambursabilă, iar 5% este contribuţia firmei la acest proiect. Din valoarea finanţării nerambursabile, 94% vor veni din Fondul Social European. Principiul de alocare a banilor către Ascendis Consulting este cel al rambursării cheltuielilor anterior făcute.

Proiectul se va implementa pană in luna octombrie a anului 2010 şi urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de management şi antreprenoriale ale unor manageri şi angajaţi din cadrul IMM-urilor. Seminariile vor avea loc in 7 centre regionale active sau care urmează să fie deschise de Ascendis in Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Constanţa, Braşov, Craiova şi Bucureşti, iar inscrierile in proiect se vor putea realiza la inceputul anului viitor.

Proiectul vizează intreprinzători, manageri, angajaţi care au nevoie să işi dezvolte competenţele antreprenoriale şi de management şi care desfăşoară activităţi in special in domenii precum: producţie industrială, TIC, servicii cu valoare adăugată mare, turism, care vor să iniţieze startup-uri, să introducă noi tehnologii sau să intre in noi pieţe de desfacere.

În cadrul proiectului, participanţii vor putea alege intre seminarii privind managementul resurselor umane, managementul relaţiilor cu clienţii, managementul culturii organizaţionale, managementul obiectivelor şi al performanţei.