Alcatel-Lucent a investit peste 2 milioane de euro in noul centru global de operare retele din Timisoara afaceri romania

etichete afaceri:
cancelaria  graffiti  &more  curse  upc  +tva  responsabilit  optic  reper  vizibilitate  generoase  kpmg  cagri  cultura  vitezei  examenelor  neprevazute  stresului  operationala  comerciant  telecommunications  pafos  linked  zambetul  moneysend  aprovizionarii  be  potts  hippe  depa 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Alcatel-Lucent a investit peste 2 milioane de euro in noul centru global de operare retele din Timisoara

sursa: www.smartfinancial.ro
Alcatel-Lucent (Euronext Paris și NYSE: ALU) deschide cel mai mare centru global de operare rețele, in noul campus din Timișoara, situat pe Strada Republicii. Centrul are o suprafață de 5200 de metri pătrați și este inaugurat in urma unei investiții de peste 2 milioane de euro in infrastructurile IT și operațională, respectand cele mai inalte standarde de operare in industria de telecomunicații și oferind un spațiu adecvat și flexibil pentru acest tip de activitate.

În cadrul noului centru, lucrează peste 550 de profesionişti, care oferă servicii 24/7, in șapte limbi, deservind peste 20 de companii din intreaga lume. În ultimele trei luni, 65 de persoane s-au alăturat acestei echipe, alte 75 de poziții fiind deschise in acest moment ca urmare a contractelor semnate de companie in ultima perioadă. Profilele căutate in acest moment sunt: service analysts, service engineers, fulfillment engineers, database analysts, service performance engineers, technical support engineers, team managers și service operations managers.

În vederea pregătirii tehnice a viitorilor profesioniști pentru acest centru Alcatel-Lucent a introdus de aproximativ cinci ani un curs specializat in curicula Universităţii Politehnice din Timişoara. Parteneriatul cu facultățile cu profil tehnic din Timișoara vor continua, iar cursurile vor fi actualizate pentru a veni in intampinarea transformărilor care au loc in domeniul administrării reţelelor.

Compania Alcatel-Lucent oferă asistență clienților prin soluțiile de operare de rețele special concepute pentru a sprijini operatorii să crească intr-o industrie de telecomunicații in continuă schimbare (ex. consolidările din telecomunicații - IT), axandu-se pe furnizarea unor servicii eficiente, pe optimizarea costurilor și pe calitatea serviciilor. În prezent, compania deservește la nivel global peste 100 de milioane de abonați, peste 100 de rețele wireless și fixe și gestionează peste 300.000 de elemente de rețea.

Printre clienții tuturor centrelor de operare de rețele ale Alcatel-Lucent la nivel global se numără companii precum:

Pe continentul American: Cablevision, Exelon Corp, Metro PCS Dallas, nTelos, San Francisco Airport, Time Warner Cable, Votorantim Group;

În EMEA (Euopa, Orientul Mijlociu și Africa): Airtel, EMTS Nigeria, IceNet, Federal Agency for Digital Radio of Security Authorities and Organisations (BDBOS), Federal Ministry of Interior (BMI), National Information Technology Agency (NITA), KPN, Mobily, Telenet, Vodacom, Vodafone, Zain;

În Asia și Pacific: Chorus, Macquarie Telecom.

Friedrich TRAWOEGER, Președinte, divizia globală de centre de operare de servicii la Alcatel-Lucent: „Serviciile de operare de rețele parcurg o perioadă de schimbări majore. Dintotdeauna, acestea au presupus gestionarea rețelelor pe platforme discrete, dar viitorul este al virtualizării rețelelor şi al gestionării acestui spaţiu virtual prin intermediul unor soluţii speciale. Noul nostru centru din Timișoara are intreaga infrastructură pentru a furniza soluții personalizate pentru clienții noștri.”

Raoul ROS, General Manager, Alcatel-Lucent Romania: „Mai mult ca niciodată, operatorii trebuie să facă față provocărilor multiple, precum: noii competitori din piață, amenințarea veniturilor in scădere, diferențierea prin experiența oferită clienților și prin calitatea serviciilor, evoluția rețelelor pentru a face față cerințelor de trafic de date in creștere.

Cu aceste premise, in centrul din Timișoara, putem ajuta operatorii telecom să ofere un nivel de calitate și de eficiență cat mai inalt și să livreze cea mai bună experiență de utilizare clienților lor.
Noul campus este și o confirmare a intenției noastre de a fi lideri in această industrie, asigurandu-le echipelor din cadrul centrului de operare de rețele un mediu de lucru flexibil și adecvat standardelor de calitate, și pregătindu-ne in același timp pentru gestionarea rețelelor virtuale ale viitorului.”

Departamentul global de centre de operare de rețele al Alcatel-Lucent Managed Services are la bază trei piloni:

Un portofoliu de soluții inovatoare ce vin in intampinarea nevoilor viitoare ale clienților;

Soluții standardizate de tip Blueprint;

Excelența operațională a unei organizații focusate, cu protocoale standardizate, instrumente și metodologii imbunătățite.

Alcatel-Lucent este lider mondial in comunicații de bandă largă fixe și mobile, in convergență, in tehnologii, aplicații și servicii IP și oferă soluții la cheie care permit asigurarea de servicii complete de comunicații utilizatorilor individuali, acasă, la birou sau in timpul deplasărilor acestora.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de soluții de telecomunicații la cheie din Romania și are o activitate complexă, constand in cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanță și consultanță. Prezent in Romania din 1991, Alcatel-Lucent are două sedii locale: in Timișoara, sediul central, și in București. În cele două sedii, lucrează peste 1.500 de angajați, formand cea mai experimentată echipă din domeniu și cea mai largă organizație de cercetare-dezvoltare in domeniul comunicațiilor din Romania.

Centrul de excelență din Timișoara este recunoscut pe plan internațional și are expertiză in domeniile LTE, small cells, platforme IP, customer services delivery - GNOC, remote integration etc, și al dezvoltării de aplicații telecom, precum și pentru laboratoare de validare și sisteme de testare.