Agricover Credit IFN in 2010: crestere de peste 80% a creditelor de capital de lucru pentru agricultura afaceri romania

etichete afaceri:
lase  dovedind  telespectatorii  lovelace  zeelande  angajarii  compactum  cnp  distorsiuni  gust  maxfun  valabile  revolu  petcari  atributiilor  simplifice  propuneri  nominalizarilor  sighet  ambaj  grade  sentimentale  tintim  delegatiei  biomaniaro  prietenul  capacitati  lideri  4gb  * 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Agricover Credit IFN in 2010: crestere de peste 80% a creditelor de capital de lucru pentru agricultura

sursa: www.smartfinancial.ro
Agricover Credit IFN SA - singura institutie financiară nonbancară specializată exclusiv in finantarea agriculturii, a acordat in 2010 credite in valoare de 193 milioane Lei, in crestere cu 84% fată de anul 2009. “Cresterea s-a datorat pe de o parte extinderii numărului de clienti la 535 societăti agricole finantate in 2010, fată de 361 in 2009, iar pe de altă parte cresterii nevoii de finantare a capitalului de lucru al fermelor ca urmare a cresterii preturilor input-urilor”, a aratat Robert Arsene, Director General al Grupului Agricover.

Agricover Credit IFN este prezentă pe piata de profil cu doua categorii de produse: linii de credit pe termen scurt pentru capital de lucru si operatiuni de scontare/ factoring.

Devenită operatională in iunie 2008, Agricover Credit IFN a avut o dezvoltare rapidă, in pofida mediului economic nefavorabil marcat de doi ani de criză globală: pană in prezent, peste 500 de societăti agricole au beneficiat de credite in valoare totală de 355 milioane lei. Pentru 2011, Agricover Credit IFN vizează acordarea de credite in valoare de 246 milioane lei si un portofoliu de clienti de 700 societăti agricole. Agricover Credit IFN se adresează fermelor vegetale cu o suprafată mai mare de 400 de ha, precum si fermelor zootehnice medii si mari (peste 100 capete).

În 2010, Agricover Credit IFN a inregistrat un profit de 9 milioane lei, in crestere cu 118% fată de anul precedent. Profitul bugetat pentru anul 2011 rămane la nivelul anului 2010, luand in calcul o crestere a riscului de neplată de pană la 2% din creditele acordate.

Capitalul de lucru necesar productiei agricole reprezintă cea mai importantă nevoie de finantare a fermierilor romani. Pentru a răspunde acestei cereri insă este nevoie de un puternic know-how agricol, care să permită pe de o parte adoptarea unor mecanisme diferite de management al riscului, iar pe de altă parte dezvoltarea unor produse adaptate specificului afacerilor agricole. Datorită apartenentei la un Grup de firme cu activitate de peste 10 ani in agribusiness, Agricover Credit IFN detine know how-ul asupra activitătilor din fermele vegetale si zootehnice, fapt ce i-a permis construirea mecanismelor adecvate de management al riscului.

“Rezultatele financiare confirmă faptul că Agricover Credit IFN are o serie de avantaje competitive care ne permit să răspundem prompt cerintelor clientilor nostri: echipa dedicată care se deplasează la sediul fermierului, politica de risc adecvată domeniului agricol, produse adaptate nevoilor de capital de lucru ale fiecarui tip de client in parte, flexibilitate si rapiditate in luarea deciziei de acordare a creditelor”, a subliniat Robert Arsene. Prin valorificarea sinergiilor de Grup si integrarea activitatii de finantare cu cea a celorlalte divizii, Agricover Credit IFN oferă inclusiv posibilitatea stingerii creditului prin preluarea produselor agricole.

“Pentru anul in curs, Agricover Credit IFN vizeaza extinderea portofoliului de clienti s a gamei de produse oferite fermelor inclusiv prin acordare de finantări pentru investitii pe termen mediu. Totodată, pentru a sustine cresterea propusă pentru 2011, avem in vedere dezvoltarea parteneriatelor cu băncile mari din Romania care au o strategie de dezvoltare complementară cu cea a Agricover Credit IFN pe domeniul agriculturii”, a aratat Robert Arsene.

Agricover Credit IFN este companie a Grupului Agricover - unicul furnizor de solutii complete pentru agricultură din Romania, un integrator in circuitul serviciilor si produselor din agricultură, detinand pozitia de lider pe piata de agribusiness.

In cei peste 10 ani de activitate Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, construind un model de business ca INTEGRATOR intre fermieri si industria alimentară. Avand peste 650 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 11 divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Sămantă - Programe speciale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit IFN, Agricover VET , Agricover Energie, Agricover Bulgaria, AgroAdvice si Agricover Food.

Solutiile integrate oferite fermierilor includ seminte, ingrăsăminte, produse fitosanitare, consultantă tehnică de specialitate, credite si servicii financiare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin in valorificarea recoltelor.

Agricover Credit IFN are un capital subscris de 49,4 mil ron, functioneaza dupa regulile impuse de Banca Nationala a Romaniei fiind inscrisa in Registrul Special al IFN-urilor tinut la BNR.