Accesul IMM la credite bancare, finantari si consultanta financiara - facilitat de o noua sucursala FNGCIMM afaceri romania

etichete afaceri:
dan  greenbiz  seceta  prisca  echipele  aiba  tiglele  francizatilor  reamenajare  chilianul  maison  vizibile  incorporeaz  ieftin  curs  liebherr  gologan  dezvoltatorului  pernod  realitate  jumpy  sortimentele  selectionati  cladirilor  vicomte  cumparatori  nise  isv  immoeast  culori 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

Accesul IMM la credite bancare, finantari si consultanta financiara - facilitat de o noua sucursala FNGCIMM

sursa: www.smartfinancial.ro
O noua sucursala a FNGCIMM SA-IFN, cu competente largite, va facilita accesul IMM-urilor din judetele Bacau, Neamt si Vaslui la credite bancare, finantari si consultanta financiara. Performantele atinse de catre reprezentanta Bacau a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri au determinat transformarea acesteia in sucursala teritoriala, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

Astfel, pana in prezent, 260 de IMM-uri, din domenii diverse, au beneficiat de serviciile Sucursalei Bacau a FNGCIMM SA. Au solicitat garantiile Fondului firme care isi desfasoara activitatea preponderent in: comert, agricultura si silvicultura, prelucrarea lemnului, industria alimentara, constructii, transporturi si industria textila.

In anul 2007, numarul de garantii acordate a crescut de aproape 4 ori fata de anul precedent. Valoarea garantiilor la sfarsitul anului 2007 se ridica la suma de 15,873 milioane euro, cu peste 55% mai mult fata de perioada anterioara.

Aceste rezultate se datoreaza dezvoltarii si consolidarii parteneriatelor cu sucursalele locale ale bancilor comerciale, pe fondul cresterii increderii sistemului bancar, la nivel national, in capacitatea FNGCIMM SA-IFN de a sustine proiecte de afaceri viabile si de a fi un partener de incredere din perspectiva impartirii riscului de credit.

Cu competente largite, noua sucursala a FNGCIMM SA-IFN va facilita accesul IMM-urilor din judetele Bacau, Neamt si Vaslui la credite bancare, finantari si consultanta financiara.

Clientii sucursalei Bacau vor beneficia de toate produsele din portofoliul FNGCIMM SA, de la garantiile acordate IMM-urilor, in completarea garantiilor proprii, pentru creditele acordate de bancile comerciale, pana la finantarile directe sau cofinantarile pentru investitii sau capital de lucru si finantarile speciale destinate sustinerii dezvoltarii turismului si activitatilor de export sau leasing.

Aplicantii pentru accesarea fondurilor europene din judetele arondate Sucursalei Bacau vor putea beneficia si de produsele financiare special concepute de FNGCIMM SA pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene - "FIN CONSULT", "FIN INVEST" si Garantiile acordate beneficiarilor de finantari din fonduri europene.

Sediul Sucursalei Bacau se afla in strada Pictor Aman nr.94C, et.3, Bacau, jud. Bacau.

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. La finele lunii septembrie 2007, fondurile proprii se ridicau la valoarea de 291.736.068 lei.

Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit. Conventii de impartire a riscului prin utilizarea garantiilor FNGCIMM SA au fost semnate cu 20 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti.

Sunt garantate finantari pe termen mediu si lung de tipul creditelor pentru investitii in completarea surselor proprii pentru realizarea/dezvoltarea unor capacitati de productie, pentru modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie, a utilajelor, masinilor, instalatiilor, cladirilor si constructiilor existente, pentru realizarea de investitii prin achizitii de masini, utilaje, mijloace de transport, cladiri, licente, animale de reproductie precum si proiecte care participa la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare nationala, (co-)finantate prin contributia UE din Instrumentele Structurale, alocarile din surse publice nationale si locale sau alte surse externe de finantare.

De asemenea sunt garantate si finantari pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul liniilor de credit, creditelor globale de exploatare, creditelor pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor, creditelor pentru prefinantarea exporturilor etc, scrisorilor de garantie bancara pentru participarea la licitatii sau pentru plata avansului si alte tipuri de finantari acordate de finantatori.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©