9.4 miliarde Euro - investitiile austriece in Romania pana in 2012 afaceri romania

etichete afaceri:
frecventa  echipate  interbancara  blackberry  usd  519  designului  implicandu  estetic  inferioare  execu  cantitativ  creativ  jurizarea  fata  ramakers  oraselor  ipotecare  fibra  situeaz  adopta  demontaj  china   punta  ong  96  mentionata  frontierele  beneficiu  inspiron 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

9.4 miliarde Euro - investitiile austriece in Romania pana in 2012

sursa: www.smartfinancial.ro
Relatiile economice bilaterale dintre Romania si Austria au prosperat in ultimul an, exporturile si importurile ajungand la mai mult de 3 miliarde de euro. Astfel, Austria se plasează pe locul doi in topul investitiilor străine in Romania, pe primul loc aflandu-se Olanda.

BILLA Romania este una dintre cele mai importante companii austriece din Romania: aflandu-se pe piată incă din anul 1999, cand a deschis primul magazin, lantul de magazine cuprinde acum 66 de unităti in toată tara si oferă peste 3.600 de locuri de muncă.

Sectoarele cele mai proeminente pentru investitiile austriece au fost resursele, agricultura, industria si serviciile, asa cum se arată intr-un raport emis de Sectia Comercială a Ambasadei Austriei la Bucuresti. Raportul arată, de asemenea, că in perioada monitorizată, exporturile au crescut cu 10,3%, in timp ce importurile au crescut cu 18,7%.

Pentru a celebra relatiile comerciale dintre Austria si Romania se organizează Austria Show Case, dedicat băuturilor si produselor alimentare. Seria evenimentelor din cadrul Austria Show Case va crea oportunităti pentru companiile austriece prezente pe piata locală pentru a prezenta oferte si pentru a stabili noi parteneriate.

Un eveniment important din cadrul Austria Show Case este săptămana dedicată acestuia care va avea loc in perioada 6-12 septembrie in toate cele 66 de magazine BILLA din intreaga tară. Aici, fiecare vizitator va avea ocazia să achizitioneze produse originale austriece, să guste alimente si băuturi autentice si să cunoască modul de viată specific austriac.

În plus, toti clientii BILLA care achizitionează produse austriece vor fi inscrisi intr-o tombolă cu premii atractive: 6 excursii la Wildschonau in Tirol, care includ combustibilul si cazarea, 5 zboruri pentru 2 persoane la Viena si o serie de premii specifice regiunii Tirol.

REWE International AG este liderul de piată in Austria pe sectorul de produse alimentare si de drogherie si unul dintre cei mai mari angajatori din tară. La nivel international, REWE International AG are un număr total de 72.000 de angajati care lucrează in aproximativ 3.600 de magazine. În anul 2011, cifra de afaceri a companiei a crescut la 12.443 miliarde de euro.

Compania este parte a REWE Group, unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează in retail si turism. În prezent, 323.000 de angajati lucrează in cadrul REWE Group in 13 tări europene, iar cele aproximativ 15.700 de magazine au generat o cifră de afaceri de peste 48 de miliarde de euro.

REWE International AG are sediul central in Wiener Neudorf si operează retelele BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA si ADEG, precum si alte branduri proprii. Compania este de asemenea activă pe piata de turism din Austria, prin BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR IhrUrlaub si PENNY PACK´N´GO. În plus, REWE International AG operează cu succes pe segmentul de supermarketuri in Italia si in alte 7 tări din Europa Centrală si de Est: Bulgaria, Croatia, Republica Cehă, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina.

BILLA este prezentă pe piata din Romania din februarie 1999 cand a deschis primul supermarket din Bucuresti. În prezent, BILLA operează 66 de magazine in cele mai importante orase din Romania. Principalele valori BILLA sunt calitatea ridicată, preturile scăzute si varietatea produselor. Compania detine brandurile proprii Clever, MY si BILLA, Clever fiind una dintre cele mai cunoscute si apreciate mărci proprii din Romania. BILLA Romania este unul dintre cei mai importanti anagajatori din Romania si a creat pană in prezent peste 3.500 de locuri de muncă in intreaga tară.