7,6 milioane de euro donati de companii in 2008 afaceri romania

etichete afaceri:
parlament  operate  proton  bursatrasport  meridien  dp  vreodat  rezultate  bağlantı  expresivitatea  investigatie  sorana  maternitate  deplin  subansamblurilor  rom  advice  locate  apreciindu  recruiters  collective  autorizare  moldova  consultantul  gasire  instantelor  verificate  discutiile  royal  facult 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

7,6 milioane de euro donati de companii in 2008

sursa: www.smartfinancial.ro
Vodafone Romania si Petrom SA, cu peste 2,7 milioane de euro fiecare, Banca Transilvania, cu 760.000 euro, se afla pe primele trei locuri ale celei de a treia editii a Top Corporate Awards, organizat de Forumul Donatorilor din Romania, se arata intr-un comunicat remis Agerpres.

Cea de a treia editie a Top Corporate Awards, organizat in cadrul Forumului Anual al Donatorilor din Romania, a premiat cele mai implicate companii in proiecte sociale. Premiul pentru cea mai generoasa companie a revenit companiei AirLiquide Ductil SA, cu 1,3 la suta din profitul brut al companiei din anul financiar 2007 directionat catre proiecte sociale.

Premiul pentru cea mai mare suma orientata catre proiecte (atat prin sponsorizare, donatii si prin proiecte proprii) a fost castigat de Vodafone Romania si Petrom SA. Anul acesta, a fost acordat un premiu special pentru incurajarea intreprinderilor mici de a investi in comunitatea din care fac parte, iar acesta a revenit companiei EuroSucces Consulting.

Suma alocata de companiile din Top 10 pentru donatii, sponsorizari, ramane aproximativ la acelasi nivel ca in 2007, o suma de 7,6 milioane de euro, diferenta constand in faptul ca daca in 2007 sumele mari mergeau pe sponsorizari, acum avem un capitol special de proiecte proprii. Alocarea unei sume de peste 2,6 milioane de euro pentru proiecte proprii sustine declaratiile companiilor in ceea ce priveste o strategie reala in domeniul responsabilitatii sociale.

Topul are la baza modelul Forbes si the Guardian, si pentru Europa Centrala si de Est instrumentul de baza este un chestionar in care sunt intrebari legate de tipul de companii, numarul de angajati, cifra de afaceri, profitul brut, sumele pentru donatii in bani, servicii, in natura si sponsorizari. Conferinta este organizata de FDR ca parte din proiectul Comunitatea de Donatori din Romania finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES