75% dintre romani doresc sa contracteze un credit pentru realizarea proiectelor personale afaceri romania

etichete afaceri:
joci  grecesti  rowenta  acestia  competitorii  impecabila  anthurium  supliment  solicită  imbunatatirii  pharma  luand  cersanit  introducerea  creeaza  fixarea  promitatoare  echivalata  eseu  mobilierului  arval  tind  esapament  tallinn  beloussov  livrati  acumulatori  251  utilizatorului  stanescu 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

75% dintre romani doresc sa contracteze un credit pentru realizarea proiectelor personale

sursa: www.smartfinancial.ro
59% dintre romanii care au participat la studiul KIWI Finance consideră că actuala criză financiară le va afecta considerabil bugetul de cheltuieli necesar traiului zilnic, in timp ce alţi 49% dintre repondenţi sunt de părare că actuala criză economică se va resimţi asupra ratelor pe care le au de achitat lunar instituţiilor financiare.

Potrivit studiului "Planurile şi temerile romanilor pe timp de criză", realizat de liderul pieţei de brokeraj bancar- KIWI Finance, 95% dintre participanţii la chestionar au auzit de criza financiar-bancară internaţională, fiind de părere că această situaţie va afecta foarte mult şi ţara noastră.

"Romanii sunt conştienţi că actuala perioadă prin care trece economia romanească le va afecta in mod direct salariile, facturile lunare la utilităţi, dar şi păstrarea locului de muncă. Este evident că in aceste condiţii avem nevoie de o strategie de criză coerentă, in care autorităţile şi mediul bancar trebuie să aibă un rol esenţial", a declarat Anca Bidian, preşedinte KIWI Finance.

În ceea ce priveşte relaţia pe care romanii o au cu băncile din Romania, peste 60% dintre cei chestionaţi s-au declarat mulţumiţi de relaţia cu instituţia financiară la care au contractat un credit, in timp ce doar 31% şi-au exprimat nemulţumirea. Principalele motive de insatisfacţie sunt legate de lipsa de informare asupra creşterii ratei de dobandă, comisioane ascunse, lipsa de comunicare, calitatea serviciilor.

Potrivit studiului realizat de KIWI Finance, printre principalele proiecte de investiţii ale celor chestionaţi se numără şi intenţia de a achiziţiona o locuinţă. 52% dintre participanţii la studiu au declarat că işi doresc să facă investiţii imobiliare, in timp ce doar 23% intenţionează să-şi cumpere un autoturism. Pentru indeplinirea obiectivelor, 75% au in vedere contractarea unui credit, in timp ce 29% au menţionat că işi vor realiza proiectele cu ajutorul banilor economisiţi.

"Deşi in prezent nu putem vorbi de tranzacţii pe piaţa imobiliară, este evident că cererea de credite există. Este şi normal, dacă ne gandim că incă ne aflăm cu mult in urma ţărilor europene in ceea ce priveşte nivelul de bancarizare al populaţiei. În momentul in care piaţa imobiliară va ajunge la o convergenţă din punct de vedere al cererii şi ofertei, cu siguranţă procesul de creditare va reveni la normal", a precizat Anca Bidian.

Studiul "Planurile şi temerile romanilor pe timp de criză" a fost realizat de KIWI Finance in perioada 1-30 noiembrie, in 8 judeţe ale ţării, pe un eşantion de 7734 de persoane, cu venituri cuprinse intre 400 şi 2000 de euro.