611 cazuri asistate cu ajutorul motocicletele SMURD, donate de Lidl Romania afaceri romania

etichete afaceri:
decenii  dezvoltamp;#259;rii  cerul  parcurs  plase  siloz  prigat  achizitionare  of  ministru  rotunjite  desavarsirea  bucatariei  upgradate  consumatorilor  demonstratii  lansat  epayment  luam  zlatan  uneia  crunchy  dome  retragerile  antitero  regulamentele  lansam  primari  demersul  intermediarilor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

611 cazuri asistate cu ajutorul motocicletele SMURD, donate de Lidl Romania

sursa: www.smartfinancial.ro
În doar 3 luni de la punerea in functiune, in intervalul martie-mai 2016, motocicletele de interventie urbană SMURD din Bucuresti au asistat deja 611 cazuri. Proiectul, sustinut de către Lidl Romania printr-o donatie de cinci motociclete specializate si complet echipate, isi dovedeste eficienta cu un timp de răspuns de pană la 3 minute inaintea echipajelor de urgentă, in peste 50% dintre apeluri.

După o perioadă de cinci luni in care personalul SMURD a beneficiat de un program de specializare, motocicletele de interventie urbană au devenit operationale. Acestea sunt situate in puncte strategice din Bucuresti, care să permită interventia rapidă in situatii de urgentă: Piata Presei Libere, Grozăvesti, Piata Victoriei, Detasamentul Mihai Vodă, Pache Protopopescu si Vitan. Pană la finalul lunii mai 2016, motocicletele au asistat deja 611 cazuri, avand un timp mediu de răspuns cu pană la 3 minute mai rapid, respectiv inaintea celorlalte echipaje de prim-ajutor.

Lidl Romania a sustinut extinderea flotei de motociclete de interventie urbană SMURD prin donarea, in luna octombrie 2015, a unui număr de cinci motociclete si 23 de seturi complete de echipamente speciale de protectie, tip vară-iarnă, pentru personalul SMURD. Achizitionarea acestora a fost posibilă datorită fondurilor colectate in urma campaniei „Donează pentru cei care salvează!”, in cadrul căreia angajatii si clientii Lidl din toată tara au donat 100.000 de euro pentru a sustine cauza SMURD si pentru a ajuta la modernizarea sistemului integrat medical. În plus, suma colectată a fost suplimentată de către Lidl cu 50.000 de euro, astfel incat SMURD să poată pune bazele unei flote extinse de interventie urbană.

„Rezultatele pe care le transmitem astăzi, impreună cu SMURD, demonstrează viabilitatea unui astfel de program. Aceste echipaje pot interveni in doar 3-5 minute de la apelurile primite, ceea ce inseamnă mai multe vieti salvate. Dezvoltăm in mod constant actiuni, proiecte si parteneriate ce propun solutii pentru diferitele nevoi ale comunitătii, toate acestea „Pentru un viitor mai bun”. si vom continua demersurile in acest sens, incurajati fiind de efectele benefice vizibile ale actiunilor intreprinse.”, a povestit Maria Parvuleasa, PR&CSR Manager Lidl Romania.

Cele mai multe situatii de urgentă au fost inregistrate in luna mai, cand paramedicii de pe motocicletele SMURD au intevenit in 228 de cazuri, la 134 dintre ele avand un timp de răspuns de sub 3 minute. În luna aprilie a fost un total de 199 de solicitări, 96 dintre care au primit asistentă in 3 minute sau mai putin, pentru luna martie raportul fiind de 184 de cazuri totale, dintre care 87 au primit ingrijire din partea subofiterilor de pe motocicletele SMURD in mai putin de 3 minute.

Asistenta oferită de motocicletele de interventie urbană este vitală, personalul fiind specializat in acordarea primului ajutor, esential in cresterea sanselor de supravietuire a persoanelor care suferă traumatisme cum ar fi accidente auto sau căderi de la inăltime, sau se pot afla in situatii de urgentă (stop cardio-respirator, hemoragii, plăgi, fracturi). În aceste momente este foarte importantă interventia rapidă a unei persoane bine pregătite, pentru stabilizarea pacientului si transferul ulterior la cel mai apropiat centru medical specializat.

„Începand cu luna martie dispunem de cele sase motociclete de interventie, prin care putem acorda primul ajutor calificat in situatii de urgentă. De exemplu, in luna mai, echipajul moto SMURD din Vitan a fost solicitat să intervină pe Calea Dudesti pentru acordarea primului ajutor unei persoane inconstiente. În doar 3 minute, motocicleta a ajuns la caz si subofiterul a inceput manevrele de resuscitare. Putem aprecia faptul că timpul scurt in care echipajele de interventie au ajuns la locul evenimentului si au intervenit a dus la cresterea sanselor de supravietuire a pacientului. Acesta este doar unul dintre cazurile prin care ni se demonstrează că motocicletele de interventie urbană sunt esentiale intr-un oras aglomerat cum este Bucurestiul. De aceea multumim Lidl Romania pentru că a fost platforma prin care am reusit să aducem sistemul medical de urgentă mai aproape de nivelul european.”, a declarat Dr. Raed Arafat.

Motocicletele sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secretii si geantă medicală de urgentă. De asemenea, acestea sunt prevăzute cu dispozitive de avertizare sonoră si luminoasă, dar si cu sisteme speciale de comunicatie. Acestea vor fi active pe toată perioada anului, in functie si de conditiile climatice care ar putea impiedica activitatea.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in 27 de tări europene si avand peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Avand mai mult de 170.000 de angajati, Lidl se numără printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.

Serviciul Mobil de Urgentă, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este cunoscut la nivel national, la fel si Fundatia pentru SMURD, fondată de către Dr. Raed Arafat. Fundatia are ca scop imbunătătirea calitătii vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical si tehnic de urgentă si prim ajutor. Fundatia sprijină SMURD si activitătile publice referitoare in special la serviciile de sănătate si asistentă socială.