57% dintre romani au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat afaceri romania

etichete afaceri:
volatilitate  influenteaza  aldata  pcworld  ieftine  poiana  vacanta  cuantum  136  mohawk  frigorifice   dreamliner  restrictii  nonconformisti  nenum  kilograme  termenul  pull  microservere  performantele  elevii  intelegere  parfumat  technologice  tranzit  let`s  calm  exerci  lounge  colocviu 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

57% dintre romani au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat

sursa: www.smartfinancial.ro
Rezultatele celui mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife arată că 58% din romani nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci cand au probleme de sănătate. Din totalul respondentilor, 45% au afirmat că nu si-au făcut un control medical de rutină in ultimii doi ani, in timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control. În comparatie cu restul tării, persoanele din Bucuresti sunt mai atente cu sănătatea lor. Mai mult de jumătate dintre bucuresteni (55%) merg la controale anuale de rutină, in timp ce, la nivel national, procentul nu depăseste 42%.

Acelasi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper in alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, potrivit datelor, două treimi (69%) dintre cei intervievati folosesc recomandarea medicului de familie atunci cand aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare in acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor (48%) si informatiile de pe internet si mass-media (16%).

Încrederea romanilor in serviciile medicale private creste de la un an la altul, iar studiul confirmă faptul că 57% dintre locuitorii din mediul urban au mai multă incredere in unitătile medicale private decat in cele de stat. Conform aceluiasi studiu, calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selectie pentru mai mult de două treimi (70%) dintre persoanele care optează pentru clinicile medicale private. Reputatia doctorilor reprezintă un alt factor important, jumătate dintre cei chestionati declarand că are o influentă puternică atunci cand aleg să meargă in privat. Pe următoarele locuri, in ordinea importantei, se situează atitudinea personalului medical (37%), dotările / echipamentul medical performant (34%), pretul serviciilor oferite (28%), timpul de asteptare (23%) si sfaturile mediculul de familie (14%).

Referitor la notorietatea operatorilor din sistemul medical privat, studiul IMAS relevă faptul că MedLife este prima mentiune a romanilor la intrebarea ”Care sunt furnizorii de servicii medicale private de care ati auzit?”, avand o notorietate spontană de 9%, la nivel national. La această categorie, MedLife este urmată de Regina Maria, cu o notorietate spontană de 6%, Medcenter si Medsana cu 4%, Sanador si Medicover cu 3%. Criteriul notorietătii spontane este cel mai important si relevant intr-o astfel de clasificare, deoarece respondentii nu primesc nici un indiciu care să influenteze procesul de decizie.

De asemenea, locuitorii din orase mari si din Bucuresti pozitionează MedLife pe primul loc la categoria incredere intr-o clinică privată cu un procent de 32%. Pe locurile doi si trei, se situează clinicile Sanador (14%), Medicover (6%) si Regina Maria (6%).

Sondajul a fost realizat in luna august 2011, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane si reflectă atitudinea si modul de comportament al romanilor in ceea ce priveste sănătatea lor si accesarea serviciilor medicale.

Este al patrulea an consecutiv cand MedLife realizează in colaborarea cu IMAS sondaje de opinie care reflectă atitudinea si comportamentul romanilor in ceea ce priveste sănătatea. Datele comunicate au devenit in timp un reper important in radiografierea serviciilor medicale, de aceea MedLife, in calitate de lider al pietei serviciilor medicale private, va continua să comunice astfel de date, bianual, urmand ca pe viitor să monitorizeze si notiuni de igienă, screening sau preventie in diverse afectiuni medicale.

MedLife activează pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locală. Compania isi desfăsoară activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tară, 7 centre cu specializare unică si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată tara.

Alături de Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai detine două spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital in Bucuresti si MedLife-Genesys, in Arad. Acestea includ maternitate proprie si pot gestiona cazuri complexe de chirurgie.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al doilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria “Clinică Privată”, iar in ultimii patru ani, studiile de piată IMAS derulate la nivel national plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical.