50% dintre organizatii au instalate criptari de date si sub 40% beneficiaza de securitate endpoint afaceri romania

etichete afaceri:
greilor  societati  adapteze  panouri  romaniii  lavazzers  blatul  tencuieli  insotiti  initiala  asociatiile  hellenic  inscrierilor  designer  malul  hsr  discului  cipriot  slovacia  saracia  meciurile  circula  soba  invitarea  industriali  adevarate  primeste  substan  factorul  presupunerilor 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

50% dintre organizatii au instalate criptari de date si sub 40% beneficiaza de securitate endpoint

sursa: www.smartfinancial.ro
65% dintre managerii si angajatii IT cu experienta din companiile britanice declara ca scurgerea de date Child Benefit, suferita de HMRC, nu le va schimba prioritatile in ceea ce priveste cheltuieli IT, chiar daca doar jumatate dintre companii au instalate solutii de criptare a datelor. Aceasta este una dintre cele mai importante constatari ale studiului realizat de Check Point Software Technologies Ltd., liderul mondial in securitate Internet si lider in solutii de criptare si protectie a datelor.

Sondajul administrat prin e-mail, in saptamana in care a avut loc scurgerea de date de la HMRC, a demonstrat ca majoritatea subiectilor considera ca organizatiile pentru care lucreaza sunt securizate impotriva riscului de scurgere de informatii. Doar 11% dintre subiecti au declarat ca mediatizata pierdere de catre HMRC a CD-urilor care contineau informatiile personale a 25 de milioane de cetateni britanici le va influenta prioritatile in ceea ce priveste cheltuieli IT.

Totusi, sondajul a relevat ca organizatiile cercetate sunt supuse in continuare riscului de scurgere a informatiilor, similar celui survenit in cazul HMRC. 48% dintre subiecti au declarat ca organizatiile pentru care lucreaza beneficiaza de o solutie de criptare pentru protejarea datele sensibile. 40% au declarat ca nu exista solutii de criptare in companiile lor, iar 12% nu au stiut daca este instalata vreo solutie de criptare.

De asemenea, cercetarea a aratat ca laptopurile, calculatoarele si dispozitivele mobile sunt si ele vulnerabile la amenintarile malware si la tentativele de furt al conexiunilor retelelor de la distanta. Doar 39% dintre subiecti au declarat ca au instalata o solutie de securitate endpoint pentru a proteja calculatoarele companiei impotriva accesului neautorizat sau a malware-ului. 37% nu beneficiaza de securitate endpoint, iar 25% nu au stiut sa raspunda daca beneficiaza sau nu de acest tip de solutie.

Totusi, cand au fost intrebati daca regulile de securitate IT a organizatiilor includ si aspecte referitoare la protectia datelor, precum folosirea dispozitivelor USB pentru transferul de date, 73% au raspuns pozitiv. Potrivit Check Point, aceasta situatie evidentiaza faptul ca regulile corporate de securitate nu sunt consolidate de implementarea de solutii.

"Este ingrijorator faptul ca majoritatea companiilor cercetate se simt in siguranta in fata pierderilor de date. Mai mult de jumatate dintre acestea nu au implementate masurile de securitate de baza pentru a opri tipul de comportament al angajatilor care a cauzat scurgerea de informatii de la HMRC", a declarat Nick Lowe, directorul general Check Point pentru Europa de Nord.

"Securizarea oricarui tip de date sensibile trebuie sa fie automata, astfel incat angajatii sa nu poata altera sau stopa procesele de securitate. Organizatiile trebuie sa isi protejeze datele si angajatii impotriva riscului de posibile scurgeri de informatii. Automatizarea este singura solutie in acest sens", a continuat Lowe.

Sondajul a relevat, de asemenea, ca 85% dintre organizatii sunt de acord cu notificarea obligatorie a partilor afectate in cazul unei pierderi de informatii, asa cum prevede legislatia Statelor Unite. Doar 9% nu au fost de acord cu aceasta, iar 36% dintre subiecti au considerat adecvata concedierea imediata a partilor care cauzeaza scurgeri de informatii de nivelul celei de la HMRC.

Gama completa de solutii Pointsec de criptare a datelor si management al portului / dispozitivelor de la Check Point ofera protectie completa a datelor pentru calculatoare, laptopuri si dispozitive mobile. Printr-o combinare eficienta a criptarii totale a disk-ului, a controlului accesului, a managementului de port si a criptarii dispozitivelor mobile, se poate oferi cea mai buna securitate pentru datele sensibile ale organizatiilor.

Sondajul Check Point efectuat prin e-mail a masurat opiniile a 140 de angajati cu experienta, manageri si directori IT din cadrul companiilor britanice din sectorul public si privat.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©