478 de tineri candideaza pentru cele 100 de burse Orizonturi Deschise acordate de Fundatia Dinu Patriciu afaceri romania

etichete afaceri:
speakerii  bude  reconfirmati  005  juristilor  cant  vizitatorii  cenusareasa  afirmate  creditor  promovau  neuroni  cogny  heimtextil  iasi  pcworld  moaro  soho  ludwik  preuniversitar  rangul  obliga  ehrnrooth  gt  sanda  popcorn  operatorilor  lupan  humydry  universitara 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

478 de tineri candideaza pentru cele 100 de burse Orizonturi Deschise acordate de Fundatia Dinu Patriciu

sursa: www.smartfinancial.ro
In data de 15 iunie s-a incheiat perioada pentru inscrierile in programul Orizonturi Deschise, program national de burse private pentru tinerii care doresc sa urmeze cursuri de master sau doctorat in cadrul unei universitati de prestigiu din strainatate. In urma centralizarii tuturor dosarelor de inscriere primite, 478 de tineri se califica pentru procesul de evaluare in vedere obtinerii unei burse Orizonturi Deschise.

"Derulam pentru al doilea an consecutiv acest program de burse si conform asteptarilor, avem mult mai multi candidati. Datele sunt cu adevarat excelente. Majoritatea dosarelor au fost trimise de catre tineri acceptati la primele zece universitati din lume, respectiv Harvard, Oxford, Cambridge, Imperial College London. Am primit dosare foarte bune si din partea unor viitori studenti la scoli de business de top precum Institut Europeen d'Administration des Affaires, Rotterdam School of Management, International Institute for Management Development etc.", a adaugat Antonio Ciocan, Director de Program, Fundatia Dinu Patriciu.

Sarcina de evaluare a dosarelor de aplicatie pentru acordarea celor 100 de burse Orizonturi Deschise va reveni si anul acesta Comitetului de Incredere al Fundatiei, format din: Ionel Haiduc - doctor in chimie, Presedinte al Academiei Romane; Andrei Plesu - doctor in istoria artei, rector al institutului de Studii Avansate "New Europe College"; Petre Roman - doctor in mecanica fluidelor, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti. Din acest an domnii Emil Hurezeanu - scriitor si publicist si Dan Pascariu - Presedinte al Consiliului de Administratie Unicredit Tiriac Bank s-au alaturat membrilor juriului.

"Suntem onorati de acceptul domnilor Hurezeanu si Pascariu de a face parte din juriul care va evalua dosarele de candidatura pentru bursele Orizonturi Deschise. Procesul de jurizare si desemnare a bursierilor este unul obiectiv, independent de angajatii Fundatiei, tocmai de aceea ne-am dorit un juriu cat mai numeros, dar in special, un juriu format din reprezentanti importanti ai societatii romanesti", spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Rezultatele finale, respectiv numele bursierilor Orizonturi Deschise pentru anul 2009-2010 vor fi aduse la cunostinta beneficiarilor si a publicului larg in data de 18 iulie pe website-ul Fundatiei www.fundatiadinupatriciu.ro.

Orizonturi Deschise este un program de burse private pentru acei tineri care au absolvit o facultate si care doresc sa urmeze cursuri de pregatire de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse, in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire, conditia fiind ca bursierii sa isi mentina nivelul rezultatelor academice.

Avand in vedere ca obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui prin sustinerea tinerilor la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei