42% dintre utilizatori folosesc acelasi laptop la serviciu si in timpul liber afaceri romania

etichete afaceri:
entitatile  pp  supernet  furnizoare  obligatorii  componen  asociate  stainatate  scholz  castige  anvelop  incheiem  conchide  avertizat  butoanele  afacerilor  nikolaos  audientei  southeast  pirati  languagelab  asteptarilor  jilava  poate  shared  Și  relaxati  caz  institutul  sindicatul 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

42% dintre utilizatori folosesc acelasi laptop la serviciu si in timpul liber

sursa: www.smartfinancial.ro
Majoritatea utilizatorilor nu fac diferente intre datele lor personale si informatiile de la locul de munca si, adesea, le pastreaza pe acelasi dispozitiv, potrivit unui studiu efectuat de O+K Research pentru Kaspersky Lab. 42% dintre respondenti au afirmat ca utilizeaza un singur laptop, oferit de angajator sau achizitionat de ei, atat pentru activitati legate de serviciu, cat si in interes personal.

Studiul arata ca 27% dintre posesorii de computere Apple si 25% dintre posesorii de alte laptopuri folosesc dispozitivele si pentru activitati de serviciu. Un laptop personal, care nu este protejat corespunzator de amenintarile din mediul cibernetic, precum si un laptop al companiei, care este folosit in scop personal, pot duce la o scurgere de informatii confidentiale ale organizatiei. Daca este compromis, laptopul personal folosit pentru activitati de serviciu poate cauza probleme pentru intreaga retea a companiei.

Situatia opusa, in care un computer de serviciu este folosit acasa, este mai putin intalnita (15% si respectiv 17%), dar nu este mai putin periculoasa pentru datele companiei. In cazul dispozitivelor mobile, aproape o treime dintre respondenti utilizeaza smartphone-urile si tabletele atat pentru divertisment, cat si pentru munca. 26% dintre utilizatorii de Blackberry, care au achizitionat telefonul pentru uz personal, il folosesc si pentru serviciu, iar 18% dintre telefoanele de serviciu sunt, de asemenea, folosite in scop personal. Concluzia cheie este ca o varietate de dispozitive - de la PC-uri, la telefoanele mobile - sunt folosite pentru a procesa informatiile companiei.

Potrivit O+K Research, 35% dintre posesorii de tablete utilizeaza dispozitivele pentru a pastra corespondenta de serviciu, iar 20% dintre respondenti stocheaza informatiile necesare pentru a accesa de la distanta reteaua locala a companiei.

19% dintre utilizatorii de smartphone-uri pastreaza parole de la serverul e-mailului de serviciu in memoria telefoanelor. Pentru 14% dintre acestia, informatiile stocate pe aceste dispozitive includ parole de inregistrare pentru accesul de la distanta la VPN. In mod natural, in cazul infectarii, pierderii sau furtului dispozitivelor, aceste informatii pot deveni un castig important pentru infractori sau alte persoane rauvoitoare.

Pentru a controla folosirea dispozitivelor personale in activitatile de serviciu, este necesara implementarea unei politici de securitate a companiei si folosirea solutiilor de protectie potrivite. Kaspersky Open Space Security ofera protectie de incredere pentru dispozitivele companiei - fie ca sunt computere de birou sau mobile - si asigura administrarea centralizata a politicilor de securitate. Utilizatorii trebuie, de asemenea, sa se gandeasca la protejarea atat a informatiilor personale, cat si a celor ale companiei.

Solutia de baza pentru protectie este un software de tip Internet Security, care blocheaza eficient elementele daunatoare de pe Internet, pentru adresele de email sau pentru dispozitivele mobile.
Kaspersky Internet Security 2013 dispune de un set de sisteme de protectie suplimentare, precum tehnologia Automatic Exploit Prevention, dezvoltata pentru a bloca amenintarile care utilizeaza vulnerabilitatile din aplicatiile software populare. In plus, sistemul Safe Money securizeaza accesul la conturile bancare si protejeaza tranzactiile bancare si cumparaturile online complet sigure.