40% reducere a consumului de energie si apa pentru chiriasii AFI Park afaceri romania

etichete afaceri:
dintro  hotelul  sansa  manager  deruleaz  sandwich  condensul  urgence  cuiva  preferin  valoare  universe  operatiunile  shopurilor  agro  patrunderea  38  cant  ride  materiei  bristol  studiat  spiritul  stabilim  protejata  compensat  finaliste  gasite  away  distri 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

40% reducere a consumului de energie si apa pentru chiriasii AFI Park

sursa: www.smartfinancial.ro
AFI Park 3 a obtinut certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” LEED Core & Shell, devenind a treia clădire din AFI Park care a primit această calificare importantă. Ca urmare a strategiei AFI Europe de a dezvolta proiecte “verzi”, in acord cu care au fost construite toate clădirile de birouri, chiriasii din AFI Park beneficiază de o reducere de aproximativ 40% a consumului de energie si apă, in comparatie cu o clădire de birouri obisnuită. Colliers International a oferit consultantă in procesul de certificare pentru toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park.

“A fi ‘verde' este noul standard in dezvoltarea oricărui proiect de birouri si este parte integrantă din toate constructiile AFI Europe. Ne angajăm să oferim proiecte construite la cele mai inalte standarde si eficiente energetic, sprijinind chiriasii nostri să beneficieze de costuri reduse la utilităti. Certificarea LEED Gold obtinută de primele noastre trei clădiri din AFI Park este o realizare remarcabilă, parte a obiectivului nostru pe termen lung de a primi certificarea LEED Gold pentru toate proiectele existente, cat si pentru cele noi, inclusiv pentru centrele comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania. “În plus, pe langă dezvoltarea clădirilor noastre la cele mai inalte standarde, strategia noastră presupune si incurajarea chiriasilor să se alăture initiativelor ‘verzi', cum ar fi utilizarea transportului public sau a bicicletelor, instalarea de lumini LED, de senzori pentru oprirea utilizării inutile de energie si HVAC etc. Vrem să oferim un exemplu pozitiv intr-un segment al pietei imobiliare cu cea mai accelerată crestere si să creăm un mediu sustenabil pentru chiriasii nostri si pentru comunitate”, a adăugat David Hay.

“Certificarea LEED Gold a clădirii in care se află birourile Endava reprezintă unul dintre lucrurile proactive pe care AFI reuseste să le realizeze in beneficiul chiriasilor săi. Rezultatul este un impact tot mai mic asupra mediului, lucru pe care compania noastră si toată comunitatea IT&C isi doresc să-l respecte. În plus, beneficiem de avantajele unor costuri reduse de functionare a operatiunilor noastre din Bucuresti. Este in avantajul ambelor părti implicate”, a mentionat Radu Grosu, Director General Endava Bucuresti.

AFI Park 1 a fost prima clădire din Romania care a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” LEED Core & Shell, urmată de AFI Park 2 si AFI Park 3. Clădirile de birouri din AFI Park includ o serie de tehnologii create pentru a le face “verzi”, cum ar fi iluminatul LED, chillere si boilere care reduc costurile de energie, utilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi si posibilitatea folosirii luminii naturale ca urmare a tipului special de geamuri alese. Acestea generează, in medie, o reducere a costurilor operationale ale chiriasilor cu aproximativ 40% pentru consumul de electricitate si apă.

AFI Park este usor accesibil prin transportul public, in apropiere se află statia de metrou Politehnica, la doar 200 de metri de proiect, alături de 12 linii diferite de autobuz si tramvai care deservesc parcul de afaceri. O nouă linie de metrou este, in acest moment, in constructie (Drumul Taberei - Piata Universitătii - Pantelimon), care va oferi un acces mult mai facil in zona AFI Park. Acest lucru facilitează utilizarea transportului in comun de către angajatii care lucrează in clădirile de birouri, ceea ce constituie o componentă semnificativă a unui proiect verde.

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafată inchiriabilă totală de peste 70.000 de metri pătrati. Toate cele trei clădiri de birouri din AFI Park care au fost livrate sunt inchiriate integral. Spatiile din AFI Park 1 sunt ocupate de companii precum Microchip, Cameron si Sparkware Technologies, in timp ce AFI Park 2 este complet inchiriat de către TELUS si Endava. AFI Park 4&5 sunt in constructie momentan, iar clădirile vor fi livrate la inceputul lui 2016.

AFI Europe operează in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si de success mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală si de Est. Proiectul se intinde pe o suprafată inchiriabilă de peste 81.000 mp si oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple optiuni pentru petrecerea timpului liber si peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate in medie de 52.000 de clienti pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafată inchirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrati, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alături de peste 7.000 de metri pătrati de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania dezvoltă in prezent AFI Park, cel mai nou si mai avansat parc de business de clasa A din Bucuresti, care a atins un grad de ocupare de 100% a spatiilor sale de birouri. Parcul oferă spre inchiriere peste 70.000 mp de spatii de birouri, vizate in prezent de companii multinationale din domeniu IT&C. Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafată inchiriabilă de 12.250 mp, este ocupată in proportie de 100%. În aprilie 2014, AFI Europe Romania a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafată inchiriabilă (GLA) de 12.200 mp si inchiriată in proportie de 100%, in timp ce AFI Park 3, livrată in decembrie 2014, este inchiriată de către companiile de IT Endava Romania si TELUS International Europe. În aprilie 2014, AFI Europe Romania a inceput si constructia clădirilor de birouri AFI Park 4&5, care vor oferi proiectului o suprafată inchiriabilă aditională de 32.000 mp si urmează să fie livrată in Q4 2015.

În iulie 2015, AFI Europe a semnat contractul de cumpărare pentru un teren de 40.000 de mp in centrul orasului Brasov pentru dezvoltarea unui centru commercial cu o suprafată inchiriabilă de 45.000 de metri pătrati si un proiect de birouri de 11.000 de mp.

Mai mult, AFI Europe Romania va dezvolta in viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care il detine in orasul Arad si pe terenul de 148.000 mp din Bucurestii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe Romania va dezvolta AFI Business Park Bucuresti, un parc de business clasa A cuprinzand 50.000 mp GLA, amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta in 2 clădiri de birouri de inăltime redusă si un turn de birouri, cu multe spatii verzi, spatii moderne, high tech, intr-un centru urban cu o piatetă centrală si grădini.