4 din 5 parinti au nevoie de ajutorul copiilor pentru a folosi noile tehnologii afaceri romania

etichete afaceri:
covalact  pet  7556  impartire  radulescu  dpd  inalt  23ghz  mamp;m  bau  cifr  influentarea  dup  dura  preluat  campanii  steve  brevetat  puthod  intitulata  aplix  kx  *cosmote  roate  pie  configurat  abilitatilor  costuri  ucid  intelectuali 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

4 din 5 parinti au nevoie de ajutorul copiilor pentru a folosi noile tehnologii

sursa: www.smartfinancial.ro
Trei din cinci părinti utilizează zilnic internetul, conform unui chestionar realizat de Orange in cadrul proiectului #părintilascoală. Dintre acestia, patru din cinci le cer ajutorul copiilor atunci cand nu stiu cum să gestioneze diverse situatii in mediul digital.

Motivele pentru care accesează părintii internetul: comunicarea si transferul de date

Acelasi chestionar arată că principalele motive pentru care părintii accesează internetul sunt comunicarea cu cei dragi si transferul de date, dar si faptul că isi doresc să se informeze din resurse online, usor accesibile. Laptopul si computerul sunt dispozitivele aflate la indemana părintilor pentru sesiunile online, iar cei mai pasionati doresc să afle cum ar putea utiliza un smartphone sau o tabletă pentru aceleasi nevoi.

Campania #părintilascoală

Din dorinta de a oferi solutii pentru situatiile dificile intampinate in utilizarea laptopului, smartphone-urilor sau retelelor sociale, Orange a lansat la inceputul lunii februarie campania #părintilascoală, cu ajutorul careia isi propune să aducă noile tehnologii mai aproape de părinti. Astfel, pe parcursul celor 3 săptămani de campanie, au fost incărcate in platforma peste 100 de povesti, evaluate ulterior de un juriu format din specialisti in comunicare digitală si social media. Castigătorii au obtinut un loc in tabara de cursuri digitale #părintilascoală care are loc intre 13-15 martie.

Conform povestilor inscrise pe platforma #părintilascoală, printre cele mai des intalnite provocări ale părintilor in a accesa si utiliza noile tehnologii se numără: dificultăti in accesarea internetului, ultilizarea e-mailului si a telefonului mobil.

„... l-am sunat pe tata, care in graba lui, in loc să-mi răspundă mi-a dat mesaj prestabilit: sunt in sedintă! Tata fiind pensionar”

„S-a-ntamplat că nu găsesc arondul. Am nevoie de el si nu-l găsesc. Nu mai rade! Să stii că inainte să te sun chiar l-am căutat pe toată tastatura, ca să nu te sun degeaba”

“De fiecare dată cand Google schimbă imaginea, tata se ceartă cu mama pentru că i-a stricat calculatorul'”

“... tata s-a trezit invadat intr-un final de spambots. Pentru că dă click pe toate chestiile care sclipesc, probabil.”

Orange doreste să fie un adevărat digital coach pentru clienti, in incercarea lor de a descoperi noile tehnologii si le oferă tot sprijinul pentru a căpăta cat mai multe cunostinte digitale. Campania #părintilascoală vine ca urmare a acestui angajament, iar prima parte, tabăra digitală oferită celor 10 castigători, se va transforma ulterior intr-un program adresat unui număr cat mai mare de beneficiari.