32,5 tone de deseuri electronice si electrocasnice colectate la Constanta afaceri romania

etichete afaceri:
sageti  f  bitsy  imaginatiei  washington  urgente  convorbirile  bruxelles  m9  post  volumetrie  impunerii  distante  oportunistilor  4440  coste  initiatice  paharele  interioar  sncf  13112008  supreme  siteului  fep  owned  prevederile  modificata  venitului  newsin  ferarri 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

32,5 tone de deseuri electronice si electrocasnice colectate la Constanta

sursa: www.smartfinancial.ro
Peste 30 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate intr-o singura zi la Constanta, in urma unei campanii organizate de Asociatia Environ, primarie si societatea Gremlin Computers, informeaza Environ. Potrivit sursei citate, pe 29 martie, au fost stranse 32,5 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice de la populatia din Constanta.

In urmatoarea perioada, Asociatia va derula actiuni de colectare a DEEE in parteneriat cu primariile din Baia Mare, Giurgiu, Vatra Dornei. Environ va sprijini activ campania Marea Debarasare, initiata de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Aceasta campanie este programata pe 19 aprilie si consta in strangerea de DEEE depozitate, in prealabil, de catre populatie in fata casei sau a blocului. O asemenea campanie s-a desfasurat si anul trecut, pe 3 noiembrie, cand au fost colectate 600 de tone de deseuri intr-o singura zi. In campania din acest an vor fi incluse 110 orase cu peste 20.000 de locuitori, inclusiv Bucuresti.

Environ este o organizatie colectiva non-profit de gestionare a DEEE, principalul scop al acesteia fiind organizarea si implementarea la nivel national a unui sistem eficient de preluare si valorificare a acestor deseuri. Asociatia Environ a colectat aproximativ 200 tone de DEEE in numai trei luni de functionare. Principalele canale de colectare a deseurilor au fost prin intermediul autoritatilor locale, in sistem "1 day collection", prin preluarea de DEEE din anumite zone, la date calendaristice prestabilite si comunicate corespunzator, precum si prin retelele de vanzare cu amanuntul prin intermediul promotiilor de tip "take back" - 1:1 vechi contra nou.

Environ a obtinut Licenta de Operare pe 23 noiembrie 2007, fiind creata la initiativa unor companii de renume - ABN Systems, Asesoft Distribution, Domo Retail si Singer Appliances, care si-au asumat inca de la inceput un rol activ in directia protejarii si prezervarii mediului inconjurator. Printre partenerii Asociatiei se numara Carrefour Romania, Kaufland, Frigotehnica, Romstal, Draeger Medical.

Material furnizat de Agentia de Presa ROMPRES