27 miliarde lei - valoarea tranzactiilor realizate de clientii retail ai BCR prin Click si Alo 24 Banking in 2013 afaceri romania

etichete afaceri:
turistica  flight  dorit  bocai  letita  inel  reglementat  symbian  phil  devenind  lansata  intelegem  observaseram  canale  siteului  279  cumpere  claude  imperativa  noapte  buton  1  consortiului  axeaz  inscriu  fuchsia  franeaza  cap  atra  116 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

27 miliarde lei - valoarea tranzactiilor realizate de clientii retail ai BCR prin Click si Alo 24 Banking in 2013

sursa: www.smartfinancial.ro
Clientii retail ai Băncii Comerciale Romane (BCR) au efectuat, pe parcursul anului 2013, tranzactii in valoare de peste 27 miliarde lei prin intermediul serviciului Click si Alo 24 Banking (internet si telefon).

Cele 27 miliarde de lei tranzactionati prin Click si Alo 24 Banking BCR au fost efectuate in aproximativ 7 milioane de transferuri, din care peste 96% dintre acestea reprezintă transferuri intra si inter bancare si schimburi valutare.

„Noutătile si dezvoltările lansate de BCR pe parcursul anului 2013 pe serviciul Click si Alo 24 Banking s-au vazut si in cresterea gradului de adoptie si folosire a serviciului in randul clientilor băncii. Astfel, anul 2013 a insemnat o crestere de circa 15% a activării serviciului Click si Alo 24 Banking in randul clientilor persoane fizice si de 21% a accesării serviciului de către clientii persoane fizice autorizate (PFA)”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv al Directiei Managementul Canalelor Retail in cadrul BCR.

Segmentul PFA a inregistrat, in anului 2013, cele mai mari cresteri de tranzactii, atat din punct de vedere al numărului de tranzactii efectuate (peste 23%), cat si al valorilor tranzactionate (peste 26%). Prin Click si Alo 24 Banking, clientii sunt incurajati să tranzactioneze prin noua modalitate de autentificare simplificată, prin nume de utilizator si parolă, pusă la dispozitia tuturor clientilor Micro si PFA incepand cu luna aprilie a anului trecut.

Clientii din categoria Microintreprinderi rulează circa 76% (adica 21 miliarde de lei) din sumele tranzactionate prin Click si Alo 24 Banking BCR. Totodată, se inregistrează o creastere a numărului si volumelor de tranzactiilor efectuate, cele mai mari cresteri inregistrandu-se pe numărul tranzactiilor inter si intra bancare, schimburi valutare, precum si pe operatiunile de tip Direct Debit si Standing Order.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania după valoarea activelor (peste 15 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, după gradul de incredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 563 de unităti retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.200 de bancomate si POS - 13.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Aproximativ 46.000 de angajati deservesc 16.5 milioane de clienti in cadrul a 2.900 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 31 decembrie 2013, Erste Group detinea active totale in valoare de 199,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 61 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52,5%.