2,6 gadget-uri per gospodarie, in medie, in Romania - studiu Kaspersky Lab afaceri romania

etichete afaceri:
campaniilor  operei  toulouse  baz  monica  numiti  liber  schimbarii  unghiul  responsabilit  transformand  65  olandei  apeleaza  270  impresie  cuvenita  speculatiilor  tanzania  fonduile  altera  coroanei  prisecaru  hunedoara  extrem  250g  oferirea  gravidei  nexxon  groep 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

2,6 gadget-uri per gospodarie, in medie, in Romania - studiu Kaspersky Lab

sursa: www.smartfinancial.ro
Un studiu global realizat de Kaspersky Lab dezvăluie că o familie obişnuită din Romania deţine, in medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet şi capabile să stocheze o cantitate ridicată de date. Primul loc in studiu este ocupat de Arabia Saudită, cu o medie de 4,3 gadget-uri, urmată de Africa de Sud şi SUA, cu o medie de 4, respectiv 3,7. Romania se află pe ultimul loc in acest top.

PC-ul este cel mai popular echipament IT din Romania - 71% dintre respondenţi afirmand că deţin unul acasă. 16,4% dintre aceştia susţin că posedă două sau mai multe computere desktop. Şi laptop-urile sunt foarte populare printre romani, 51,5% afirmă că au unul in familie, in timp ce 13,3% spun că deţin chiar două sau mai multe.

Peste 40% dintre cei chestionaţi au afirmat că deţin personal un smartphone, in timp ce 9,6% dintre aceştia spun că in familia lor există două sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, in privinţa tabletelor, numai 5% dintre participanţii la studiu au spus că posedă una in gospodăria lor. În total, 0,7% dintre gospodăriile din Romania deţin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone şi tabletă).

Toate aceste gadget-uri oferă acces la Internet şi sunt folosite pentru comerţ online, accesarea de reţele sociale, verificarea conturilor de mail şi vizualizarea de conţinut online. În acelaşi timp, fiecare astfel de echipament este expus la malware şi atacuri informatice.

În 2011, Kaspersky Lab a observat o creştere dramatică a numărului de ameninţări informatice pe majoritatea platformelor de operare. De exemplu, malware-ul care ţinteşte sistemul Microsoft Windows a crescut cu 80% anul trecut, iar cel care atacă platforma Mac OS a Apple a crescut cu 35%. În acelaşi timp, sistemele de operare mobile nu au fost trecute cu vederea de către infractorii cibernetici: malware-ul pentru platforma Windows Mobile a crescut cu 13%, cel pentru Symbian cu 16%, iar numărul ameninţărilor care ţintesc Java2ME a crescut cu 160%.

Sistemul de operare Android este, insă, cel mai afectat de creşterea malware-ului. La inceputul lui 2011, numărul ameninţărilor care ţinteau această platformă era de cateva zeci, dar la sfarşitul anului acestea au atins 2000. Creşterea totală pentru intregul an a fost de 12.000%.

„Indiferent de tipul de dispozitivelor pe care le folosesc, utilizatorii trebuie să se asigure că toate datele şi informaţiile stocate pe ele sunt protejate”, spune Teodor Cimpoeşu, Managing Director Kaspersky Lab Romania şi Bulgaria. „Avand acces la o multitudine de platforme de operare, singurul tip de protecţie folosită este cea dată de o soluţie universală, devenită deja populară pe segmentul utilizatorilor individuali. E mai simplu aşa, decat să achiziţionezi cate o licenţă specială pentru fiecare gadget in parte. Kaspersky ONE reprezintă o suită flexibilă, care, printr-o licenţă unică, protejează pană la cinci echipamente, fie ele PC-uri, laptop-uri, Mac-uri, smartphone-uri sau tablete”, incheie Cimpoeşu.