21 de Organizatii ale Societatii Civile in Competitia Intreprinderilor Sociale 2007 afaceri romania

etichete afaceri:
km  mirelei  sfatui  telefonica  vizeaza  gaz  reprogramarea  staer  multitudinea  impulsiona  job  transportat  purtatoare  janos  expertii  multihibrid  expunerii  maratonului  class  melody  nestingherit  pristina  3210  simturile  beloussov  arhitecturala  sirena  crassula  redefinire  euronet 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

21 de Organizatii ale Societatii Civile in Competitia Intreprinderilor Sociale 2007

sursa: www.smartfinancial.ro
Douazeci si una de organizatii ale societatii civile din Romania (OSC - Organizatie a Societatii Civile) au fost selectate pentru a merge mai departe in Competitia Intreprinderilor Sociale 2007, sponsorizata de NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO (Social Enterprise Competition), prima de acest fel in Romania.
Organizatiile societatii civile au fost selectate dintr-un grup de 53 de aplicanti pentru a primi suport tehnic pentru intarirea capacitatii organizationale timp de un an, in vederea dezvoltarii unui plan de afaceri pentru propria intreprindere sociala. In aprilie 2008, organizatiile cu cel mai viabil plan de afaceri vor primi asistenta financiara pentru a lansa sau extinde intreprinderea sociala.

In viziunea NESsT o "intreprindere sociala" reprezinta o afacere detinuta si desfasurata de catre organizatiile societatii civile. Intreprinderile sociale au o dubla misiune, asa numita "double bottom line": ele genereaza castiguri financiare si in acelasi timp promoveaza o cauza sociala. Intreprinderile sociale reprezinta pentru OSC-uri o cale de a dobandi stabilitate financiara si, in acelasi timp, de a avea un impact social semnificativ.

Aplicatiile pentru aceasta competitie au venit din partea unei game variate de organizatii, incepand cu cele care abia intentioneaza sa dezvolte un model de intreprindere sociala si continuand cu acele organizatii care intentioneaza sa extinda sau sa imbunatateasca activitatea unei intreprinderi sociale deja existente. Printre tipurile de intreprindere sociala prezentate in aplicatii s-au numarat ateliere pentru produse de artizanat, ecoturism, precum si confectionarea de scaune cu rotile pentru persoane cu dizabilitati.

Cele 36 OSC-uri, ale caror aplicatii la competitie au fost acceptate in luna iunie, au inceput sa lucreze cu NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO in vederea evaluarii ideii de afaceri propuse, beneficiind de asistenta pentru dezvoltarea capacitatii si suport tehnic, ambele furnizate printr-o serie de ateliere pregatitoare si prin asistenta directa de tipul "one-on-one". Primele doua ateliere au avut loc in Bucuresti si Brasov la jumatatea lunii iulie, in timp ce ateliere cu tematica avansata au avut loc in Bucuresti pe data de 28-29 noiembrie cu participarea a celor 21 de organizatii selectate.

"Aceasta este o perioada de mare anvergura pentru noi, avand in vedere ca este prima competitie a intreprinderilor sociale pe care NESsT a lansat-o in Romania, iar acest lucru are loc intr-un moment in care interesul pentru intreprinderile sociale creste semnificativ", a declarat Eva Varga, Director de Dezvoltare a Intreprinderilor pentru NESsT Europa, cu sediul in Budapesta. "Suportul ABN AMRO ne ajuta sa demonstram cum intreprinderile sociale pot genera resursele financiare atat de necesare organizatiilor non-profit, ajutand in acelasi timp la consolidare din punct de vedere financiar, creand de asemenea locuri de munca si oferind oportunitati pentru comunitatile marginalizate".

"ABN AMRO sustine Competitia Intreprinderilor Sociale ca parte componenta a activitatilor noastre de investitie in comunitate, una dintre directiile noastre globale fiind orientata catre generarea de venit in comunitatea locala. Noi vedem "intreprinderea sociala" ca un element cheie in procesul de dezvoltare durabila pentru Romania, avand in vedere problemele sociale inca existente, cat si nevoia de consolidare a societatii civile romanesti. Pe langa suportul financiar direct, noi ii implicam in aceasta initiativa si pe angajatii nostri; acesta este una din modalitatile prin care ne aducem contributia pentru o schimbare sociala pozitiva in Romania", a declarat Georgeta Bora, Director pentru Dezvoltare Durabila ABN AMRO Romania.

Competitia Intreprinderilor Sociale 2007 NESsT, LEADERS Romania si ABN AMRO are ca scop dezvoltarea intreprinderilor sociale in Romania si acest lucru a fost posibil datorita suportului generos al Fundatiei ABN AMRO, cu sediul in Olanda. Aceasta actiune este sustinuta in mod voluntar de echipa locala ABN AMRO in Romania. Competitia reprezinta un element important in Strategia de Dezvoltare Durabila a ABN AMRO pentru Romania.

NESsT isi desfasoara activitatea pentru a rezolva probleme critice de natura sociala existente in tarile cu o economie in curs de dezvoltare, prin dezvoltare si furnizarea de sprijin intreprinderilor cu caracter social, in scopul consolidarii organizatiilor societatii civile din punct de vedere al sustenabilitatii financiare si al maximimzarii impactului social pe care acestea il au.

LEADERS Romania este o organizatie non-profit angajata in dezvoltarea tinerilor responsabili, capabili si inovatori cu aptitudini de lider, care vor vor actiona si isi indrepta eforturile spre progresul societatii romanesti. Obiectivul nostru este de a construi capacitatea societatii romanesti prin dezvoltarea componentei de leadership in randul generatiei de tineri cu putere de decizie, care vor avea oportunitatea de a trai intr-o societate construita prin forte proprii si care sunt cei mai capabili de a folosi sansa, aptitudinile si instrumentele necesare pentru o reforma de succes.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©