2011 a adus companiei Wizrom cel mai mare numar de noi clienti din ultimii trei ani afaceri romania

etichete afaceri:
alcatuiesc  bd  tichetele  strategiei  gsbet  gunn  rulajul  afacerilor   raportorul  marino  bursa  claudiu  evident  electronici  exhibion  transpunere  utilizatori  oriflame  iberdola  newsin  auzi  federatiei  amblyz  angelilli  commercial  student  qs  space  groep  europenii 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

2011 a adus companiei Wizrom cel mai mare numar de noi clienti din ultimii trei ani

sursa: www.smartfinancial.ro
Grupul de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary şi filialele externe), unul dintre principalii furnizori de soluţii informatice integrate pentru managementul afacerii din Romania, a incheiat 2011 cu cel mai mare număr de noi clienţi din ultimii trei ani, in principal datorită concentrării activităţilor pe verticale de business şi modelului de licenţiere SaaS.

Anul trecut, Wizrom Software a semnat contracte cu 206 noi clienţi, terminand anul cu un total de 3.285 clienţi. În 2010, Wizrom Software a incheiat contracte cu 159 de noi clienţi, iar in 2009 cu 150.

Veniturile au crescut cu 4% anul trecut, la 6,15 milioane euro, datorită revirimentului spectaculos al cererii de soluţii software in domeniile producţie, auto, retail şi distribuţie, la care se adaugă modelul de licenţiere SaaS (Software as a Service).

„2011 s-a caracterizat prin creşterea interesului faţă de SaaS, pentru că tot mai mulţi clienţi optează pentru acest model care le uşurează cash-flow-ul. Practic, unul din cinci clienţi noi cu care am semnat in 2011 a optat pentru SaaS. Interesant este că şi firmele mari şi multinaţionalele au inceput să adopte modelul SaaS datorită avantajelor date de cash flow şi viteza de implementare”, a declarat Adrian Bodomoiu, Managing Director Wizrom Software.
Modelul de licenţiere SaaS se bazează pe cloud computing şi in acest sens, soluţiile oferite de Wizrom Software care se pretează la acest mod de utilizare sunt Necto (business intelligence), respectiv soluţiile ERP, CRM şi SFA.

Un alt element de stabilitate in veniturile grupului il constituie structura acestora: 31% din venituri au provenit din licenţe vandute, 34% din mentenanţă, 35% din alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele).

Grupul de firme Wizrom a avut anul trecut un număr de 140 de angajaţi, acelaşi ca şi in 2010. Pentru 2011, planurile de recrutare vizează deocamdată creşterea forţei de vanzări cu 30%.

În cursul anului 2011, Wizrom a lansat soluţia WizRetail pentru domeniul retail, WizWhy pentru companiile din domeniul serviciilor care caută să prevină pierderea de clienţi, respectiv Necto, soluţia de BI care transferă fenomenul „social networking” in managementul organizaţiilor.

Fondată in 1992, compania Wizrom Software este specializată in soluţii software de gestiune a afacerilor pe verticalele de business vanzări engros şi distribuţie, retail, producţie, servicii, bănci, asigurări, auto, furnizand totodată servicii profesionale pentru sisteme IT, consultanţă şi expertiză in domeniu pentru toate categoriile de afaceri.

Wizrom Software şi-a consolidat in ultimii ani prezenţa şi vizibilitatea la nivel regional, prin activitatea filialelor din Republica Moldova şi Bulgaria, demararea de proiecte cu clienţi multinaţionali in Serbia şi Ungaria, precum şi crearea unei reţele locale de parteneri certificaţi.

Wizrom Software are aproape 3.300 de clienţi activi şi 30.000 de licenţe instalate.