2008 - un nou an record pentru ExxonMobil afaceri romania

etichete afaceri:
baaneasa  alocuri  sector  regie  boyd  perene  sfarsit  et  colaboreaza  pilsner  interpretati  cap  internationale  ajustare  eroare  avertizand  personalizata  avide  org  frigiderele  cercei  pagubele  analizat  vasele  paharele  brandingul  menirea  viral  comercializate  fomc 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

2008 - un nou an record pentru ExxonMobil

sursa: www.smartfinancial.ro
Cel mai mare grup petrolier din lume, compania americana ExxonMobil, a inregistrat anul trecut cel mai mare profit din istoria sa si totodata cel mai mare profit realizat vreodata de o companie americana, 45,2 miliarde de dolari, in crestere cu 11 procente fata de precedentul record stabilit in 2007, informeaza AFP.

Este pentru al treilea an la rand in care Exxon Mobil anunta cel mai mare profit net anual realizat vreodata de o companie americana, dupa un castig de 40,6 miliarde dolari in 2007 si 39,5 miliarde dolari in 2006. Exxon Mobil este cea mai mare companie petroliera din lume si asigura aproximativ trei procente din productia petroliera mondiala.

Potrivit datelor publicate vineri de Exxon Mobil, profitul pe actiune este de 8,69 dolari, iar daca se exclude un castig fiscal exceptional coboara la 8,47 dolari. Cifra de afaceri a crescut, in 2008, cu 18 procente, pana la 477,35 miliarde de dolari.
Rezultatele anuntate sunt superioare estimarilor analistilor care mizau pe un profit pe actiune de 8,41 dolari si pe o cifra de afaceri de 456,89 miliarde de dolari.

Aceste performante, pe care chiar grupul le califica drept "record", au fost realizate in pofida unei scaderi de 33 de procente a profitului net si a unei reduceri de 27 de procente a cifrei de afaceri in trimestrul patru 2008, ca urmare a scaderii pretului petrolului si a cresterii costurilor de exploatare.

În a doua jumatate a anului trecut, pretul barilului de titei a scazut cu peste 70 la suta de la nivelul record de 147 de dolari la mijlocul lunii iulie, in conditiile in care criza creditului a redus dramatic cererea de combustibil in majoritatea marilor statelor mari consumatoare de petrol.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES