20% din totalul clientilor persoane fizice, cu varsta de pana la 40 de ani, au cel putin un depozit afaceri romania

etichete afaceri:
cupon  nexus  civile  flamingo  inele  funcţie  momentele  decorarea  krzysztof  imbogatite  isărescu  infrastructuri  depune  grigorescu  proiectiile  3dtv  mut  azora  indispensabile  viermele  citirea  rufescens  aflata  flat  sudul  circle  petroleum  dezafectate  preţul  poluare 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

20% din totalul clientilor persoane fizice, cu varsta de pana la 40 de ani, au cel putin un depozit

sursa: www.smartfinancial.ro
Tinerii cu varsta de pană la 30 de ani precum si cei din segmentul 30-40 de ani incep să economisească din ce in ce mai mult, aceste segmente de clienti reprezentand aproape 20% din totalul clientilor persoane fizice, iar ponderea celor care aleg să economisească prin depozite la termen este in continuă crestere, conform unui studiu al băncii.

„Această evolutie arată că economisirea joacă un rol din ce in ce mai important in viata tinerilor si reprezintă un semnal pozitiv in ceea ce priveste cresterea bunăstării tinerelor familii. Din punct de vedere al comportamentului de economisire, in prezent clientii tineri preferă să economisească in lei spre deosebire de sfarsitul anului 2012, cand economiseau in egală măsura in euro si lei“, a declarat Anda Pastean, sef Departament Dezvoltare Afaceri Clienti Persoane Fizice, BCR.

Din punct de vedere geografic al clientilor cu varsta pană in 40 de ani cu depozite, din top 5 judete, 3 sunt din Moldova (Suceava, Neamt si Bacău) la care se adaugă Bucuresti si Prahova, insă in judetele Arges, Alba si Brasov se inregistrează cele mai importante cresteri in ultimul an din punct de vedere al volumelor atrase de la clientii cu varsta de pană la 40 de ani.

Spre deosebire de sfarsitul anului 2012, cand valoarea depozitelor detinute de bărbati reprezenta 59% din valoarea totală a depozitelor detinute de clientii BCR cu varste de pană in 40 ani, in prezent femeile au recuperat decalajul si au ajuns să economisească in egală masură cu bărbatii.

În ceea ce priveste perioada de economisire, in randul clientilor BCR cu varste de pană in 40 de ani, se observă o crestere a perioadei de economisire de la termen de o lună la termen de 3 luni.

Pentru a consolida această tendintă, BCR oferă, pană pe data de 30 aprilie 2014, o dobandă fixă, avantajoasă in valoare de 3,75%/an la depozitele in lei de 3 luni, constituite din bani noi, fiind una dintre cele mai bune oferte de pe piată in acest moment.