2% din impozitul pe veniturile obtinute in 2008 pot fi directionati spre Fundatia Copii in Dificultate afaceri romania

etichete afaceri:
d700  mass  beatrice  contabilitatea  dry  reidchris_s5236w@yahoocom  hidroelectrica  asezat  103  glenlivet  educatia  tichetelor  practici  praktiker  filter  turdean  indeplinite  imitate  natixis  sud  autorizatiei  eficientiza  prefigureaz  prepaid  esenta  imbunatirile  prezent  egger  pass  clavister 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

2% din impozitul pe veniturile obtinute in 2008 pot fi directionati spre Fundatia Copii in Dificultate

sursa: www.smartfinancial.ro
Conform Codului Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent catre o entitate nonprofit. Aceasta optiune nu costa nimic! Daca nu este folosita, suma respectiva ramane statului.

Fundatia "Copii in Dificultate" (www.cid.org.ro) este o familie. Mult mai numeroasa decat toate celelalte pe care le cunoastem. Si cu mult mai multe greutati. Cu toate acestea, Familia CiD se sprijina pe fericire si pe bucurie, la fel ca noi. Pentru ca fericirea e aceeasi pentru toti.

Ingrijirea unui copil din Familia CiD, rezident intr-unul din centrele Fundatiei, este extrem de costisitoare pentru ca include o hrana deosebita (copiii infectati cu HIV au nevoie de un regim hipercaloric), medicamente, terapie, consumabil(e (scutece, detergenti, produse de igiena etc.), ajungand - cu tot cu pretul utilitatilor - intre 1100 si 3200 ron/luna, in functie de suferinta fiecaruia. Si CiD vegheaza pentru binele a peste 50 de asemenea copii.

Pentru copiii din comunitate, care beneficiaza de sprijin si terapie din partea CID, se plateste in jur de 400 lei pe luna. Iar Fundatia se ocupa de peste 200 de astfel de copii. Directionand spre Fundatia CiD cei 2% din impozitul pe venit, pana pe 15 mai 2009, ajutati la amortizarea unei parti din cheltuielile necesare ingrijirii acestor suflete, pentru care viata nu a fost prea darnica. Cand ajuti, cineva zambeste. (Coordonate necesare - Fundatia C.I.D, Cod de identificare fiscala - 15467650, cont bancar - RO12 BRDE 441S V209 3782 4410)

Sucursala a Fundatiei "Children in Distress" din Marea Britanie, Fundatia "Copii in Dificultate" este o organizatie non-profit care se straduieste sa ofere dragoste si ingrijire profesionala copiilor ce traiesc infectati cu HIV/SIDA sau alte boli terminale, precum si altor categorii de copii cu dizabilitati. Fundatia CiD opereaza in 6 centre din Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges si este auditata an de an, pro bono, de catre Ernst & Young, dovada clara ca banii obtinuti din sponsorizari si finantari se folosesc in proportie de suta la suta in interesul copiilor pe care ii ingrijesc.
Alisdair Barron, Presedintele Fundatiei “Copii in Dificultate“, a fost investit in 2006 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, drept recunoastere pentru ceea ce a facut in beneficiul copiilor din Romania.

Tot ceea ce realizeaza CiD este sustinut din sponsorizari si donatii de la fundatia-mama din Marea Britanie, aceste venituri reprezentand 60% din costurile operationale. Restul de 40% reprezinta subventii din partea Statului Roman si donatii locale. Odata cu intrarea Romaniei in UE s-a hotarat reducerea donatiilor britanice, treptat urmand ca raportul finantarilor catre proiecte sa fie sutinut in proportie de 70-80% local si doar 20-30% britanic.

Astfel CiD Romania se afla in situatia de a-si cauta surse locale de finantare de la persoane fizice, juridice, comunitati de afaceri sau alte fonduri nerambursabile.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©