15 ani de la primul iaurt Danone fabricat in Romania afaceri romania

etichete afaceri:
frana  lucrez  sexe  mentinandu  economiilor  ifa  multitudinea  atmosfer  mozart  avoca  salciilor  aspecte  dacia  proceduri  telkom  privilegiat  tentativelor  culturii  pdt  stipuleze  chibrituri  jurnali  download  and  cove  ofer  cris  cojocaru  consideram  pozitionam 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

15 ani de la primul iaurt Danone fabricat in Romania

sursa: www.smartfinancial.ro
Primele iaurturi Danone au fost produse la Bucuresti, pe data de 15 mai 1999, sub brandurile Natural si Delicios. Un an mai tarziu compania devenea lider de piată in categoria lactatelor proaspete, in Romania. Astăzi, 1 din 2 iaurturi consumate in Romania este produs de Danone, iar dobandirea si păstrarea pozitiei de lider reprezintă in sine o istorie.

Cu o expertiză internatională de aproape 100 de ani in producerea de iaurturi, lider mondial pe categoria de lactate proaspete, Grupul Danone a demarat investitia in Romania, in 1996, prin achizitia fostei unităti Miorita Fundeni, care nu mai functiona la acel moment. Fabrica din Bucuresti a fost apoi reabilitată si echipată cu linii moderne de fabricatie, integrate intr-un sistem automat de programare, operare si control al proceselor de fabricatie. Investitia initială a fost de 18 milioane dolari.

Investitiile in operatiunile din Romania au continuat de-a lungul celor 15 ani, atingand in prezent peste 300 milioane lei. Prezenta Danone in Romania inseamnă mult mai mult decat procesarea laptelui in iaurt: reprezintă o contributie la crearea de noi locuri de muncă, la dezvoltarea fermelor romanesti, la dezvoltarea retelei logistice - Danone fiind prezent in peste 10.000 magazine din toată tara, la sustinerea proiectelor sociale si comunitare si contributii importante prin taxele si impozitele plătite către statul roman, care se ridică la 235 milioane lei in ultimii 15 ani (fără TVA).
Prin programele de sprijin pentru micii si marii fermieri, peste 22 milioane lei au fost investite in dezvoltarea productiei autohtone de lapte.

În ultimii 15 ani Danone a fost locomotiva dezvoltării categoriei de lactate proaspete in Romania, prin informare si educatie, dar si lansarea de noi game de produse cu valoare adăugată pentru consumator, asa cum sunt: Cremosso, un iaurt foarte cremos si consistent, pe piată din anul 2000, Activia, cu bacterii probiotice, din anul 2001, iaurtul Danonino pentru copii, cu calciu si vitamina D, din 2007 sau OIKOS, iaurt sătios bogat in proteine, in 2013.

Compania se mandreste cu echipa pe care a construit-o de la zero in Romania si care astăzi numără peste 500 de persoane. Peste un sfert dintre angajatii firmei din 1999 lucrează incă in companie, in echipa de productie, laborator, vanzări, financiar, mentenantă, soferi pe cisternele de lapte sau manageri proveniti din aceste departamente operative.

„Lucrez la Danone din februarie 1999. Participarea la nasterea unei companii mi-a adus o mare bucurie. Este grozav să stii că, prin munca si responsabilitatea ta, milioane de romani se bucură de un iaurt gustos si sănătos in fiecare zi. Atunci cand se intamplă să ne fie mai greu, ne gandim la fetele fericite ale copiilor care vin să viziteze fabrica si ne povestesc ce mult insemnăm pentru ei si cum au crescut cu laptele si iaurturile de la Danone. Sunt mandră de colegii mei, suntem o echipă extraordinară, ne bizuim unii pe ceilalti, ne ajutăm si nu există obstacole pe care să nu le putem depăsi impreună,” povesteste Erika Iordache, actualmente Manager Reglementare si Relatii Institutionale in Danone Romania.

„Primul lot de iaurt l-am vegheat peste noapte, in timp ce fermenta. Voiam să ne asigurăm că va iesi perfect, aveam incredere că va fi asa, dar stiam, la fel ca si acum, că succesul depinde de noi si eram hotărati să facem totul ca la carte,” isi aminteste George Alexe, coordonator atelier productie, si adaugă: „15 mai, 15 ani e o sărbătoare pentru noi, timpul a trecut incredibil de repede, mă gandesc cum m-a transformat apartenenta la Danone, cat de mult am crescut ca experientă, incredere in fortele proprii, responsabilitate si stimă de sine. ”

Actualul director general al companiei, Dieter Schulz, care este responsabil pentru activitătile Danone din Romania, Bulgaria, Grecia si tările din regiunea Adriaticii, declară: „Am toate motivele să fiu mandru de cei 15 ani de reusite aici, in Romania. Am parcurs un drum lung de la primul iaurt produs in 1999. Prin muncă multă, investitii continue si pasiunea pentru cele mai bune iaurturi de pe piată, am reusit să ajungem lider in categoria iaurturilor. Fabrica noastră are cea mai bună performantă europeană, folosim cel mai bun lapte de la fermele romanesti si brandurile noastre sunt alegerea preferată pentru romani de toate varstele. Dar cel mai mult sunt mandru de echipa Danone Romania - pasiunea pentru iaurt si calitate este o inspiratie si face parte din fiecare dintre iaurturile noastre. Privesc spre viitor cu incredere in oamenii nostri, in puterea noastră de inovatie si in angajamentul nostru de a contribui ca Romania să fie o natiune care se bucură de mai multă sănătate.”

DANONE Romania este lider de piată in categoria produselor lactate proaspete, inregistrand in anul 2012 o cifră de afaceri de 506 milioane RON. Compania are in portofoliu peste 80 de referinte de produs, produse in majoritate in fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii romani.

Compania DANONE Romania face parte din Grupul DANONE, prezent in 120 de tări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in lume in domeniul apelor minerale imbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a inregistrat in 2013 vanzări de peste 20 miliarde EURO.

Danone a facut primul pas pe piată incă din 1919, in Barcelona, cand Isaac Carasso a inceput să vandă primele iaurturi in farmacii, ca un leac pentru infectiile intestinale, care făceau ravagii in randurile copiilor. Astazi, divizia de lactate este puternic dedicată misiunii companiei de a aduce sănătate prin alimente unui număr cat mai mare de oameni. Cele mai cunoscute mărci Danone includ produse lactate fermentate cu probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino), iaurturi in stil grecesc si bogate in proteine (Oikos), mărci de răsfăt (Danette) si gamele Danone cu iaurt simplu si cu fructe.