10 recomandari de utilizare a aparatelor electronice si electrocasnice afaceri romania

etichete afaceri:
gara  gazda  acolo  ncr  imexbank  transform  hdtv  gordon  eligibile  beneficul  ada  distribuire  disk  madrid  overdrafturi  eugen  pitchul  rosie  politei  nordisk  medici  c100  fotbalului  momentul  revisal  oxizii  4amp;5  5500  rom  struxureware 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

10 recomandari de utilizare a aparatelor electronice si electrocasnice

sursa: www.smartfinancial.ro
Utilizarea necorespunzătoare și neatenția sunt principalele cauze care duc la uzarea, deteriorarea și defectarea a 20% din aparatele electronice și electrocasnice care intră in service, potrivit Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din Romania.

Cele mai multe defecțiuni din cauza utilizării necorespunzătoare și a neatenției sunt inregistrate in perioada vacanțelor de Paște, Crăciun și a concediilor de vară. Aparatele de uz casnic și gadget-urile sunt dispozitivele care ajung cel mai des in service in aceste perioade.

Mulţi dintre utilizatorii aparatelor electro-IT nu citesc instrucțiunile de utilizare a echipamentelor inainte de folosire și ignoră astfel reguli minime de siguranță.
Pentru a evita defecțiunile provocate din aceste cauze, specialiștii Depanero oferă 10 recomandări pentru o utilizare corespunzătoare a aparatelor:

Conectarea televizoarelor

1. Cand este in funcțiune, televizorul nu trebuie conectat cu alte aparate prin cablu antenă, HDMI, VGA, intrucat pot apărea diferențe de potențial intre cele două aparate. Dacă un cablu a fost deconectat din greșeală, opriți aparatul inainte de a reface conexiunea.

2. Dacă televizorul nu este utilizat cu un UPS, este recomandată debifarea funcției auto-update. În procesul de instalare a noii versiuni de soft, pot interveni căderi de tensiune.

Utilizarea telefoanelor smart și a tabletelor

3. Nu este recomandată utilizarea telefoanelor și a tabletelor cand acestea sunt la incărcat; acumulatorul nu se va incărca in parametrii normali.

4. Conectarea mufei, a cardurilor pin și a cartelelor trebuie făcută cu atenție. Forţarea, respectiv incercarea de extragere cu obiecte improvizate, pot duce la deteriorarea conectorului, respectiv la defectarea plăcii de bază a aparatului.

5. În cazul contactului cu lichide, detașați acumulatorul, dacă produsul permite, fară a-l reconecta la o sursă de electricitate și prezentați-vă cu aparatul la un service autorizat.

Curățarea și ingrijirea electrocasnicelor mici

6. Aspiratorul nu trebuie utilizat mai mult de 15 minute fără pauze de minimum 5 minute și nu il folosiţi fără filtre. Cele mai multe defecțiuni sunt provocate de blocarea turbinei motorului cu obiecte aspirate, precum cleşti de rufe, bucăţi de plastic și creioane.

7. Utilizați apă dedurizată pentru fierul de călcat. Depunerile de calcar la nivelul tălpii sunt responsabile pentru cele mai multe defecţiuni.

8. Este recomandată utilizarea apei filtrate și decalcifierea periodică a espressoarelor de cafea. Cea mai frecventă problemă intalnită este obturarea conductelor de apă din cauza calcarului.

9. Maşina de tocat trebuie utilizată cu pauze de răcire. Nu forţaţi colectorul de carne prin apăsare, deoarece forțarea motorului poate duce la defectarea acestuia.

10. Cuptorul cu microunde trebuie curățat după fiecare utilizare. Urmele de grăsime depuse pe pereții aparatului pot duce la prelungirea duratei de incălzire.

Sfaturi generale pentru utilizarea aparatelor in condiții optime

Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a echipamentelor inainte de folosire

Instalați dispozitivele electrocasnice conform instrucțiunilor de montaj

Nu folosiți instalații electrice sau sanitare improvizate

Evitați intervențiile neautorizate, realizate de personal necalificat

Apelați la specialiști pentru operațiuni periodice de intreținere

Depanero este cea mai mare firmă de service din Romania in domeniile electro-IT, electrocasnice mici și mari, tablete și telefoane mobile. Compania Depanero are prezență la nivel național, cu angajați proprii, acoperind toate județele țării. Cei aproximativ 300 de angajați ai companiei au mii de ore de experiență de service și pregătire profesională, precum și mii de ore de relații cu clienții acoperind majoritatea categoriilor de produse de folosință indelungată, cum ar fi: telefoane mobile, tablete, IT, electronice, electrocasnice mici și mari etc. Depanero oferă servicii de consultanță, diagnosticare și remediere rapidă a defecțiunilor, atat pentru produsele aflate in garanție, cat și pentru cele in post-garanție, pentru acestea din urmă oferind garanție la reparație.

Depanero livrează lunar servicii de consultanță și reparații pentru o medie de 30.000 de clienți.