10 milioane de euro investiti in GreenWEEE International afaceri romania

etichete afaceri:
civic  branzeturilor  prudenta  suzuki  combustibilii  asumat  comericalizate  vinurile  igrasia  zilier  razgandit  gtl  suspendat  bacanie  comisioanelor  zaman  sister  estimarilor  deci  branduri  parteneriatelor  tv  perioda  campaniile  categoria  burselor  704  badminton  mizil  rbl 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

10 milioane de euro investiti in GreenWEEE International

sursa: www.smartfinancial.ro
GreenWEEE International, cea mai mare fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din Romania, intră oficial in funcţiune.

Investiţia s-a ridicat la 10 milioane de euro şi a constat in achiziţia terenului, construcţia fabricii şi utilarea acesteia cu echipamente de ultimă generaţie din Germania, Suedia şi Taiwan. Grupul de investitori este alcătuit din SC Romcarbon SA Buzău (72%), două fonduri de investiţii elveţiene (18%) şi un investitor privat (10%).

Momentul de inaugurare marchează cel puţin două premiere in industria de reciclare din Romania. Este primul proiect privat de o asemenea anvergură de pe piaţa locală şi, totodată, cel mai mare din Europa de Sud-Est.

GreenWEEE International Buzău este, de asemenea, prima unitate care abordează integrat procesul de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice pe piaţa romanească, asigurand toate etapele de defabricare şi tratare a acestora.

Fabrica este amplasată la Frasinu, la aproximativ 2 kilometri de Buzău, are o suprafaţă totală de 10.795 m2, din care 6.100 m2 reprezintă zona de producţie, şi este deservită de o echipă de 40 de angajaţi. Fabrica are o capacitate de procesare de peste 50.000 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice pe an. Cifra de afaceri estimată pentru primul an de funcţionare se situează intre 1 şi 2 milioane de euro.

"GreenWEEE poate asigura reciclarea a 50.000 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice pe an, ceea ce reprezintă de trei ori mai mult decat cantitatea colectată in Romania in 2008. Echipamentele cu care operăm garantează siguranţa procesului de reciclare din perspectiva poluării, in momentul de faţă, de pildă, noi fiind singurii din Romania care putem trata corespunzător echipamentele de răcire pe bază de freoni".

"Nu in ultimul rand, GreenWEEE aduce pe piaţa locală un nou model de business prin care deşeurile se transformă in materii prime secundare şi se vor reintegra in procesul de producţie", a spus Marius Costache, Director General GreenWEEE International SA Buzău.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©