10 luni cu 13% crestere pentru AdePlast afaceri romania

etichete afaceri:
olpimp  portocale  artistice  redd`s  zambet  selling  masterlicentiatul  ovarian  armadillo  dinamice  incandescent  concretiza  tentativele  interpretare  projects  ansamblurile  minta  radiologie  resping  reduse  grozave  cumulate  caracterizati  asculta  auditand  ligia  dimineata  lichidare  desavarsirea  106 

CityMaps
ABC Domenii
SiteMap

10 luni cu 13% crestere pentru AdePlast

sursa: www.smartfinancial.ro
Compania AdePlast a inregistrat in perioada ianuarie - octombrie a acestui an o cifră de afaceri de 123.000.000 lei, in crestere cu 13% fată de aceeasi perioadă a anului trecut.

“Ne aflăm cu această cifră in prognoza pe care am facut-o la inceputul acestui an. Chiar dacă situatia economică nu este foarte roz, ne mentinem această cotă pană la sfarsitul anului. Una dintre cele mai importante realizări pentru AdePlast a fost faptul că am atins pozitia numărul 1 in topul companiilor de profil, ceea ce confirmă incă o dată că traseul pe care ni l-am propus este unul castigător”, declară Marcel Bărbut, proprietarul AdePlast.

În luna august a acestui an compania a finalizat cea mai modernă fabrică de polistiren din această parte a Europei, cu o investitie de aproximativ 4 milioane de euro, avand o capacitate anuală de productie de 700.000 mc pe an.

“În luna septembrie am produs in noua fabrică de la Ploiesti 22.000 metri cubi de polistiren, iar in octombrie am crescut la 28.000 metri cubi. Pentru primele două luni de functionare, rezultatele sunt mai mult decat multumitoare, insă trebuie să luăm in considerare că am pornit productia in plin sezon, cand există cea mai mare cerere de polisiren din an”, mentionează Marcel Bărbut.

Pentru anul 2011 produsele “vedetă” ale companiei se mentin in acelasi trend ca anul trecut. Astfel cele mai vandute produse sunt in ordine: Polistirol (adeziv pentru polistiren), Tinci (mortar), Gletul Meseriasului si AFI (adeziv de faiantă interior). Un alt produs care a obtinut rezultate bune in acest an este chitul de rosturi, care a avut la nouă luni o crestere de 163%, fată de anul trecut, fiind pus pe raft intr-un nou ambalaj.

“La inceputul anului am pus in functiune o linie ultramodernă de ambalare a produselor noastre in saci de polietilenă, in conditiile in care ambalajele traditionale sunt din hartie. În cazul chiturilor, foarte importantă pentru utilizator este culoarea originală a produsului, care acum se poate vedea printr-o zonă transparentă de la baza sacului”, precizează Marcel Bărbut.

În ceea ce priveste exportul, tările cu cele mai multe comenzi livrate sunt Moldova si Ungaria. Pană la sfarsitul anului vor fi livrate către Liban 400 de tone de produse “albe”destinate lucrărilor cu marmură si granit. Exporturile către Liban se fac prin divizia Adeplast Orient, deschisă la Beirut.

AdePlast este cel mai important producător roman de adezivi si mortare uscate, cu două facilităti de productie dezvoltate la nivel national, o fabrică la Ploiesti si una la Oradea. Capacitatea totală de productie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual.

Productia de vopsea, tencuieli decorative si de adezivi speciali in stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de productie de vopseluri si tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel national, fiind inaugurată la inceputul anului 2009 la Oradea.